Dolar 46,3123
Euro 53,3594
Altın 6.319,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 28°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
28°C
Parçalı Bulutlu
Per 28°C
Cum 26°C
Cts 28°C
Paz 28°C

Kilis Polateli Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi Yatırımcı Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Kilis Polateli Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi Yatırımcı Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
15/05/2026 22:28

Valimiz Sayın Recep Soytürk’ün himayelerinde Çorlu Ticaret ve Sanayi Odasında Kilis Polateli Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi Yatırımcı Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Valimiz Sayın Recep Soytürk’ün himayelerinde Çorlu Ticaret ve Sanayi Odasında Kilis Polateli Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi Yatırımcı Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Düzenlenen toplantıda üretim ve istihdam açısından bölgenin en büyük projelerinden biri olan Kilis Polateli Şahinbey Organize Sanayi Bölgesinin potansiyeli, coğrafi konumu, altyapısı ve lojistik imkanları hakkında yatırımcılara bilgilendirmelerde bulunularak yatırım fırsatları değerlendirildi.

Düzenlenen toplantı Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan’ın konuşması ile başladı.

Ardından Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı bir konuşma yaparak Kilis Polateli Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi hakkında yatırımcılara bilgilendirmelerde bulundu.

Ardından konuşan Kilis Valisi Sayın Ömer Kalaylı; “Marmara’nın incisi Tekirdağ’da bulunmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Bizlerin buraya gelmesine vesile olan ve bilgilendirme toplantısının yapılmasında çok büyük emekleri olan Tekirdağ Valisi Sayın Recep Soytürk’e teşekkür ediyorum.

Sayın Valimiz 2018-2023 yılları arasında Kilis ilimizde görev yaptı, gerçekten çok hoş bir sada bıraktı. Başta Kilis Polateli Şahinbey Organize Sanayi Bölgesinin kurulması başta olmak üzere her konuda ilimize çok büyük bir vizyon katarak çok büyük eserler bıraktı. Kendisine huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum.

Bugün burada kadim şehrimiz, serhat şehrimiz Kilisimizin üretim gücünün, yatırım potansiyelinin ve geleceğe dair büyük hedefleri paylaşmanın memnuniyetini taşıyoruz. Kilis Polateli Şahinbey Organize Sanayi Bölgemiz, stratejik konumu, güçlü altyapısı ve lojistik imkanlarıyla bölgemizin yükselen değeri haline gelmektedir. 1303 hektarlık geniş alanı, 179 sanayi parseli, enerji altyapısı ve ulaşım imkanlarıyla üretim, istihdam ve ihracat açısından şehrimize önemli katkılar sağlamaktadır. Gaziantep iline olan yakınlığı, sınır ticaretine olan erişim avantajı ve yapımı kısa sürede tamamlanması hedeflenen Avanos Tüneli, Hafza bağlantı yolu projeleri sayesinde İskenderun Limanı’na ulaşım imkanının güçlenmesi, bölgemizin ticaret ve sanayi kapasitesini daha da artırmaktadır. Kilis Polateli Şahinbey Organize Sanayi Bölgemiz, Türkiye’nin üretim gücünü Akdeniz’e ve uluslararası pazarlara taşıyan stratejik kalkınma hamlelerinden biridir.

Bugün özellikle sanayi ve üretim alanında ülkemizin öncü şehirlerinden biri olan Tekirdağ’ın kıymetli yatırımcılarıyla bir araya gelmekten memnuniyet duyuyoruz.

Tekirdağ’ın üretim kültürü, ihracat başarısı, sanayi tecrübesi ülkemizin kalkınma yolculuğunda çok önemli bir yere sahiptir. Bizler de Kilis olarak yatırımcı dostu yaklaşımımız, genç ve dinamik insan kaynağımız, güçlü imkanlarımız ve stratejik avantajlarımızla siz değerli yatırımcılarımızı şehrimizde görmek istiyoruz. İnanıyoruz ki Tekirdağ sanayi birikimiyle, Kilis’in büyüyen potansiyeli birleştiğinde ortaya ülkemiz adına çok güçlü üretim ve istihdam ortaya çıkacaktır. Gerçekleştirilen altyapı yatırımları, yatırımcılarımız için güçlü bir üretim ortamı oluşturmaktadır. Burada yükselecek her tesis üretime güç, gençlerimize istihdam, serhat ve kadim şehrimiz Kilis’e bereket ve istikrar kazandıracaktır.

Kilisimiz çalışkan insan kaynağı, girişimci ruhu, genç nüfusu ve stratejik konumuyla yatırım ve üretim açısından bir potansiyele sahiptir. Devletimizin destekleri, kurumlarımızın işbirliği ve yatırımcılarımızın katkılarıyla Kilis Polateli Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi her geçen gün büyümekte ve yeni yatırım fırsatları sunmaktadır.

Bu vesileyle kıymetli sanayicilerimizi, yatırımcılarımızı Kilis’in sunduğu fırsatları yeniden görmeye, büyüme hikayesinin bir parçası olmaya davet ediyorum. Bu önemli projeye katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlarımıza yatırımcılarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm yatırıcılarımızı kadim şehrimiz, serhat şehrimiz Kilis’te ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade ediyorum. Programın düzenlenmesinde emeği geçen başta Sayın Valimize TSO Başkanlarımıza, OSB Başkanlarına ve katılımlarınızdan dolayı siz değerli iş insanlarına şükranlarımı sunuyorum.

Ardından yatırımcılar sorular sordu. Günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından program sona erdi.

Düzenlenen toplantıya Valimiz Sayın Recep Soytürk, Kilis Valisi Sayın Ömer Kalaylı, Kilis Vali Yardımcısı Murat Demirbilek, Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Fahrettin Akçal, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hacı Mustafa Celkanlı, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdim Noyan, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Çaparoğlu, Kilis Polateli Şahinbey OSB Müdürü Abdulkadir Tanrıaşıkı ve sanayiciler katıldı.