2.ENEZ ULUSAL BİSİKLET FESTİVALİ SONA ERDİ

2.ENEZ ULUSAL BİSİKLET FESTİVALİ SONA ERDİ
Bu yıl ikincisi yapılan Enez Ulusal Bisiklet Festivali sona erdi. 30 Ağustos 1 Eylül 2024 tarihlerinde yapılan bisiklet festivaline ülkemiz ve yurt dışından 300 kişi katıldı. Festival Enez Kaymakamlığı, Edirne Belediyesi, Enez Belediyesi ve Keşan Saros Doğa ve Spor Derneği(SARDOS) iş birliğinde icra edildi. Bölgemizin ekoturizm ve tarihi potansiyelini sportif bir faaliyetle tanıtmak amacı olan festivalin oldukça renkli geçtiği görüldü. 29 Ağustos tarihinde kayıt kabul ile başlayan festivalin startı 30 Ağustos Zafer Bayramı günü verildi. Zafer bayramı kutlama törenine de katılan bisikletçiler görkemli bir tören geçişi ile alkışlar eşliğinde renkli görüntüler oluşturdu.
Festivalin son günü Enez limanında Enez Kaymakamı Sayın Muhammed Emin Tutal da bisikletçilerle buluşup kısa bir konuşma yaparak öğle yemeğine eşlik etti.
Kaymakam Muhammed Emin Tutal; Ülkemizin en batı ucunda yer alan sınır kenti şirin Enez’imize hoş geldiniz. Kıt imkanlarımızı zorlayarak festivalimizde sizlere güzel anlar yaşatmak için çaba harcadık umarım memnun kalmışsınızdır. 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde halkımızın unutamayacağı muhteşem bir tören geçişi yaptınız. Festival süresince ilçemizin tarihi, turistik ve doğal parkurlarında izlerinizi bırakarak renk verdiniz. Umarız bu festivalin devamını yapma imkânı olur ve tekrar bir araya geliriz. Festival hazırlığında ve icrasında desteğini esirgemeyen yanımızda olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim, yolunuz açık olsun diyerek konuşmasına son verdi. Birlikte toplu hatıra fotoğrafı alındıktan sonra bisikletçiler dönüş hazırlıkları için kamp alanına uğurlandı.
Keşan Saros Doğa ve Spor Derneği(SARDOS) Başkanı Faruk Eker de festival ile ilgili bir değerlendirme yaptı; Ülkemizin her bölgesinden ve yurt dışından gelen bisiklet tutkunları ile yine çok güzel bir buluşma gerçekleştirdik. Birinci gün bayram törenlerine katılarak halkımıza çok güzel görsel şölen yaşattık. Akabinde Çataltepe mahallesi üzerinden Gala gölüne indik. Enez Kaymakamlığımız tarafından görevlendirilen rehberin milli parkı tanıtan bilgilendirmesi sonrasında Gala gölü ve domuz gölü rotasını sürerek kamp alanına döndük. İkinci gün Sultaniçe köyü üzerinden Saros kıyısına indik ve deniz kenarından turumuza devam ederek Karagöl mevkiinde misafirlerimizi cennet Saros’umuzun suları ile buluşturduk. Üçüncü gün de tarih ve kültür rotasında Has Yunus Bey Türbesi, Osmanlı mezarlığı, Kral kızı bazalikası, kaya mezarları, Enez kalesi ve Küçük Ayasofya camii ziyaretinden sonra limanda festivali sonlandırdık.
Başta Enez Kaymakamımız Sayın Muhammed Emin Tutal olmak üzere, paydaşlarımız Enez Belediyemize, Edirne Belediyemize teşekkür ederiz. Bunun yanında desteğini esirgemeyen Keşan Belediyemize, Çataltepe mahalle muhtarımıza , Sultaniçe köy muhtarımıza, Eserler Gıda Su Ürünleri İthalat ve İhracat Ltd. Şirketine, Delmariscos Su Ürünleri İthalat ve İhracat Ltd. Şirketine, Amcal Mineral Madencilik San. Tic. Anonim Şirketine, Uzun Ticaret Ltd. Şirketine, Renkas Grop’a  ve emeği geçen herkese SARDOS olarak en kalbi duygularla teşekkür ederiz.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.