Tarım Orman

Alıcı Ortam Su Kalitesi İzleme Çalışmaları Gerçekleştiriliyor

Alıcı Ortam Su Kalitesi İzleme Çalışmaları Gerçekleştiriliyor

1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında, su ürünlerinin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından aralıksız sürdürülmektedir.

Bu kapsamda, “Alıcı Ortam Su Kalitesi İzleme Çalışmaları”, İl Müdürlüğü Su Ürünleri teknik ekibi tarafından gerçekleştirilmekte olup çalışmalar kapsamında, İl Müdürlüğünce belirlenen Tekirdağ il sınırları içerisindeki iç sulardan ve deniz alanlarından belirli periyotlarda su numuneleri alınmaktadır.

Alınan numunelerde saha koşullarında çeşitli ölçümler gerçekleştirilirken, belirlenen parametreler açısından değerlendirilmek üzere numuneler Tekirdağ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’ne gönderilmektedir.

Gerçekleştirilen analiz ve değerlendirmelerle su kaynaklarının mevcut durumunun izlenmesi, su ürünleri açısından gerekli kontrollerin yapılması ve su ekosistemlerinin korunarak gelecek nesillere sağlıklı ve sürdürülebilir şekilde aktarılması hedefleniyor.

Tekirdağ Haberleri Artık Cebinizde!
Tekirdağ ve ilçelerindeki son dakika gelişmelerini, güncel haberleri ve önemli gelişmeleri Tekirdağ Yeni Haber mobil uygulamasından takip edin.
▶ Google Play'den Ücretsiz Yükle
Tekirdağ Yeni Haber
Son dakika haberleri cebinizde.
YÜKLE