Dolar 46,6255
Euro 53,1127
Altın 6.130,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 30°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
30°C
Parçalı Bulutlu
Paz 29°C
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 31°C

22. GELENEKSEL YAYLA ŞENLİKLERİ TEKİRDAĞ’DA COŞKUYLA BAŞLADI

22. GELENEKSEL YAYLA ŞENLİKLERİ TEKİRDAĞ’DA COŞKUYLA BAŞLADI
27/06/2026 23:29

Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Süleymanpaşa Belediyesi iş birliğinde düzenlenen 22. Geleneksel Yayla Şenlikleri, renkli görüntüler eşliğinde başladı.

Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Süleymanpaşa Belediyesi iş birliğinde düzenlenen 22. Geleneksel Yayla Şenlikleri, renkli görüntüler eşliğinde başladı.

Karadeniz Mahallesi’nde kurulan şenlik alanında gerçekleştirilen programa çok sayıda vatandaşın yanı sıra protokol üyeleri de katıldı. Etkinliğe gelen davetliler, Dernek Başkanı Muharrem Akyüz ve yönetim kurulu üyeleri tarafından kemençe ezgileriyle karşılandı. Daha sonra protokol üyeleri stantları gezerek esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Şenlik alanında Karadeniz mutfağının birbirinden özel lezzetleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Trabzon ekmeği, Akçaabat köftesi, Vakfıkebir tereyağı, kuymak, lahana sarması ve yöresel ürünlerin yer aldığı stantlar yoğun ilgi gördü.

Programda konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, yayla şenliklerinin Karadeniz kültürü ile Trakya’nın misafirperverliğini buluşturan önemli organizasyonlardan biri olduğunu belirterek, etkinliğin her geçen yıl daha geniş kitlelere ulaştığını ifade etti.

Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Emin Benan Utku ise belediye olarak uzun yıllardır düzenlenen bu anlamlı organizasyona destek vermekten memnuniyet duyduklarını söyledi. Süleymanpaşa’nın farklı kültürlerin kardeşçe yaşadığı örnek bir kent olduğunu vurgulayan Utku, şenliğin hafta sonu boyunca binlerce ziyaretçiyi ağırlamasını beklediklerini dile getirdi.

Karadeniz İlleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz de 22 yıldır Karadeniz kültürünü Tekirdağ’da yaşatmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, organizasyonun gerçekleşmesine katkı sunan tüm kurum, kuruluş ve destekçilere teşekkür etti. Yayla şenliklerinin dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendiren önemli bir kültürel buluşma olduğuna dikkat çeken Akyüz, herkesi etkinliklere davet etti.

Konuşmaların ardından yöresel kıyafetleriyle sahne alan ekipler ve vatandaşlar, kemençe eşliğinde horon oynayarak şenliğe renk kattı. Coşkulu anların yaşandığı etkinlikte renkli görüntüler oluştu.

İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı şenlik, konserler, halk oyunları gösterileri ve çeşitli kültürel etkinliklerle devam edecek. İki gün sürecek organizasyon yarın gerçekleştirilecek programlarla sona erecek.