İçeriğe geç
SON DAKİKA
SON DAKİKA

Trakya Kalkınma Ajansı Rumeli Sofrası ile Türk Mutfağı Haftası’nda Yer Aldı

23/05/2026 Haber Merkezi 2 dk
706317300_1404957051662347_4415059936178375887_n

Trakya Kalkınma Ajansı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde düzenlenen Türk Mutfağı Haftası kapsamında gerçekleştirilen “Bir Sofrada Miras” etkinliğinde Rumeli kültürünün eşsiz lezzetlerini tanıttı.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın da katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte Trakya Kalkınma Ajansı, kurduğu “Rumeli Sofrası” ile büyük ilgi gördü.

Rumeli mutfağının köklü mirasını yansıtan sofrada; badem ezmesinden dızmanaya, sini mantısından mancaya kadar Rumeli kültürüyle özdeşleşmiş 17 farklı geleneksel yemek sergilendi. Katılımcılar tarafından yoğun ilgi gören Rumeli Sofrası, Trakya’nın gastronomi zenginliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Etkinlik kapsamında ayrıca Emine Erdoğan’a, Trakya’nın önemli kültürel değerlerinden biri olan Küçükyoncalı Dokuması Türk Bayrağı hediye edildi.

Trakya Kalkınma Ajansı yetkilileri, Türk mutfağının kültürel mirasını gelecek nesillere aktarmak ve bölgesel değerleri tanıtmak adına çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.