Dolar 46,3123
Euro 53,3594
Altın 6.319,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 28°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
28°C
Parçalı Bulutlu
Per 28°C
Cum 26°C
Cts 28°C
Paz 28°C

TEKGENÇFEST’TE POTA HEYECANI: ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU

TEKGENÇFEST’TE POTA HEYECANI: ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU
18/05/2026 16:19

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TEKGENÇFEST Spor Festivali kapsamında düzenlenen 3×3 Sokak Basketbolu Turnuvası iki gün boyunca devam eden yoğun katılım ve kıyasıya rekabetle gerçekleştirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TEKGENÇFEST Spor Festivali kapsamında düzenlenen 3×3 Sokak Basketbolu Turnuvası iki gün boyunca devam eden yoğun katılım ve kıyasıya rekabetle gerçekleştirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Tekirdağ Basketbol İl Temsilciliği iş birliğiyle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen TEKGENÇFEST 3×3 Sokak Basketbolu Turnuvası, 16-17 Mayıs tarihlerinde Sahil Dolgu Alanı’nda gerçekleştirildi. Saat 16.00 ile 22.00 arasında iki gün boyunca süren turnuvada takımlar, büyük ödül için kıyasıya mücadele ettiler.

“GENÇLİĞİN ENERJİSİ TEKİRDAĞ’A HEYECAN KATTI”

Turnuvanın ilk günü oyuncuların coşkusuna ortak olan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, genç sporcularla bir araya geldi. Kıyasıya rekabetin hâkim olduğu karşılaşmaları izleyen Candan Başkan, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ruhuna yakışır bir festivalde gençlerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık. Sporun, dayanışmanın ve gençliğin enerjisinin buluştuğu festivalimizde sahadaki mücadeleleri ve takım ruhlarıyla gençlerimiz Tekirdağ’a büyük bir heyecan kattı. Gençliğin dinamizmini hissettiğimiz festivalimize renk katan tüm gençlerimizi yürekten kutluyorum.” diye konuştu.

KUPA VE MADALYALARINI ALDILAR

Büyük ödül için kıyasıya rekabet eden ve dereceye giren takımlara madalya, kupa ve ödülleri; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erdin Eral, Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nilüfer Ayça Albayraktar ve Tekirdağ Basketbol İl Temsilcisi Ahmet Taylan Öztürk tarafından takdim edildi.

Yarışmada Büyük Erkekler Kategorisi’nde birinci olan Vierbande Takımı 55 bin TL ödül kazanırken, ikinci olan takım ise 35 bin TL’lik ödülün sahibi oldu. U18 kategorilerinde kadın ve erkeklerde birinci olan takımlara 20 bin TL, ikinci olan takımlara ise 15 bin TL ödül verildi. U16 kategorilerinde kadın ve erkeklerde birinci olan takımlar 15 bin TL, ikinci olan takımlar ise 10 bin TL ödül almaya hak kazandılar.

Yarışmada tüm kategorilerde dereceye giren takımlar ise şu şekilde sıralandı:

U16 Kızlar Kategorisi:

1. Çerkezköy Belediye Spor Kulübü

2. Yıldızlar Takımı

3. Fairies Of The Hoop

U16 Erkekler Kategorisi:

1. Up Akademi

2. Paçasız Güvercinler

3. Küçük Kızlar

U18 Kızlar Kategorisi:

1. Çerkezköy Belediye Spor Kulübü

2. TREDAŞ Spor Kulübü

3. Çerkezköy GSK

U18 Erkekler Kategorisi:

1. Vierbande

2. Dörtlü Çete

3. Familla

Büyük Erkekler Kategorisi:

1. Vierbande

2. Tattoo

3. Edirne