MİMDER Başkanı Ozan Turan’dan, 24 Temmuz Mesajı

MİMDER Başkanı Ozan Turan’dan, 24 Temmuz Mesajı

Çorlu Medya ve İletişim Mensupları Derneği (MİMDER) Başkanı Ozan Turan, 24 Temmuz “Gazeteciler ve Basın Bayramı” ile ilgili bir basın açıklaması yayımladı.

24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması nedeniyle her yıl 24 Temmuz da “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır diyen MİMDER Başkanı Ozan Turan; “Bugün, Türkiye’de basın özgürlüğünün ve demokrasinin temellerinin atıldığı, haber alma özgürlüğünün önemli bir adımı olarak kabul edilen 24 Temmuz “Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı kutlamanın gururunu yaşıyoruz. 24 Temmuz 1908 tarihinde sansürün kaldırılmasıyla birlikte ülkemizdeki basın, daha özgür, daha cesur ve daha sorumluluk sahibi bir yolculuğa başlamıştır.Bu anlamlı günde, basının demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Gazeteciler olarak, toplumun haber alma hakkını savunmak, doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak ve kamusal görevimizi en iyi şekilde yerine getirmek için çalışıyoruz. Demokrasinin sağlıklı işleyişi için özgür ve bağımsız bir basın şarttır; bu nedenle basın özgürlüğünün korunması ve geliştirilmesi hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.

“MESLEĞİMİZİN SAYGINLIĞINI ARTTIRMALIYIZ”
MİMDER Başkanı Ozan Turan açıklamasının devamında ise; “Çorlu Medya ve İletişim Mensupları Derneği olarak, medya mensuplarının haklarını korumak, mesleki etik ilkeleri ön planda tutmak ve gazetecilik mesleğinin saygınlığını artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Basın özgürlüğünün güvence altına alındığı bir ortamda, toplumun her kesimine ulaşarak haberleri tarafsız bir şekilde sunma çabamızı sürdüreceğiz.24 Temmuz “Gazeteciler ve Basın Bayramı”, basın mensuplarının fedakarca yaptıkları çalışmaları ve demokrasinin güçlenmesine katkılarını hatırlamak ve onları cesaretlendirmek için önemli bir fırsattır. Bu vesileyle, öncelikle derneğimiz üyesi meslektaşlarımın tüm medya çalışanlarının bu anlamlı gününü en içten dileklerimizle kutluyorum” ifadelerine yer verdi.
CANSEL SÖZER

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.