Vali Soytürk Serkan-Müjgan Karagöz Cami Temel Atma Töreni’ne Katıldı

Vali Soytürk Serkan-Müjgan Karagöz Cami Temel Atma Töreni’ne Katıldı

Recep Soytürk, Hayırsever çift Serkan-Müjgan Karagöz tarafından Çerkezköy ilçemiz İstasyon Mahallesi’nde yaptırılacak olan Serkan-Müjgan Karagöz Cami’nin Temel Atma Töreni’ne katıldı.

Temel Atma Töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Tören, Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Akabinde Hayırsever Serkan Karagöz bir konuşma yaparak caminin hayırlı olmasını temenni etti.

Ardından konuşan Vali Soytürk; “Az önce kıymetli hocamız ayetlerden bir tanesini okudu. Ayetlerden bir tanesi şöyle söylüyor; “Allah’ın mescidlerini ancak Allah’a ve âhiret gününe inanan, namazını kılan, zekâtını veren ve yalnız Allah’tan korkup çekinen kimseler imar edebilirler.” Ben Serkan Bey ve Müjgan Hanım’ı tebrik ediyorum. Bu hayırlarının devamını diliyorum.

32 yıldır çalışıyorum birtakım hayırseverler gördüm. Bunlar hayır yapmayı çok seviyorlar. Birtakım insanlar gördüm. Onlar da hayra davet etmeyi çok seviyorlar. Hayra davet edenler, ceplerinden kuruş çıkmadan hayır yapmış gibi sevap kazanıyorlar. Ama bir kısım ki çok azdır. Hem kendileri hayır yapıyorlar hem de davet ediyorlar. Serkan Bey’le Müjgan Hanım öyle.

Buraya ilk geldiğimde Kaymakam Bey’le konuştuğumuzda burada okul yapan hayırseverlerle bir araya gelelim, bir kahvaltı yapalım, onlara bir teşekkür edelim dedik. Tam 33 kişi ile bir kahvaltıda buluştuk. 33 kişi hayırseverlik yapmış, okul bağışlamış, bizde onlara teşekkür ettik, Allah razı olsun dedik. Bunların içerisinde Serkan Bey’le Müjgan Hanım’da vardı. Onlar hem hala hayır yapmaya hem hala başkalarını hayra davet etmeye devam ediyorlar. Ben bu yüzden onlara müteşekkirim. Camimin hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle hepinize sevgiler, saygılar sunuyorum.” dedi.

Vali Soytürk’ün konuşmasının ardından kurban kesilip dua edildi. Sonrasında Vali Soytürk, Başkan Yüceer ve Hayırseverler butona basarak temel atmayı başlattı.

Temel Atma Töreni’ne Valimiz Sayın Recep Soytürk’ün yanı sıra Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 26. Dönem Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkez Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, Hayırsever çift Serkan-Müjgan Karagöz, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.