İÇECEK SANAYİ MECLİSİ GÜNCEL SORUNLARI İSTİŞARE ETTİ

İÇECEK SANAYİ MECLİSİ GÜNCEL SORUNLARI İSTİŞARE ETTİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye İçecek Sanayi Meclisi; gündemdeki konuları değerlendirmek üzere Meclis Başkanı Ozan Diren’in Başkanlığında toplandı.
Meclisten Sorumlu TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay yaptığı açılış konuşmasında; “Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da selam ve sevgilerini iletiyorum.İçecek sanayi meclisinin bu seneki üçüncü toplantısında sizlerle buluşmanın memnuniyeti içinde olduğumu belirtmek istiyorum.Değerli katılımcılar, Bugün çok değerli ve birbirinden kıymetli davetlilerimizin katılımlarıyla toplantımızı gerçekleştiriyoruz. GS1 Türkiye iş geliştirme direktörü cihan korucu, CSR Pazarlama ve Tedarik Zinciri Müdürü Cem Bingöl ve Anadolu Grubu YK Üyesi İzzet Özilhan aramızda. Değerli vakitlerini ayırıp toplantımıza iştirak ettikleri için teşekkür etmek istiyorum. Bu istişare toplantıları ile ortaya çıkacak görüşlerimizin sektörün gelişmesi adına oldukça önemli olacaktır. Depozito saha yönetimi sistemine ilişkin alt çalışma grupları çalışmalarını yürütüyor. Kapsamlı gerçekleştirilen çalışma alt grubu toplantılarında depozito yönetim sistemine ilişkin temel prensiplerin büyük bir titizlikle ele alındığını görüyorum. Çalışma yapan tüm üyelere üstün gayretleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca TOBB olarak bu sürece elimizden gelen katkıyı vermeye devam edeceğimizi de buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Sözlerime son verirken, toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Toplantıya kıymetli vakitlerini ayırarak katılan tüm katılımcılarımıza tekrardan teşekkürlerimi iletiyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.
Toplantıya katılım sağlayan GS1 Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Cihan Korucu, sektöre katkı sağlayacak ‘’GS1 Sistemi ve Ürün Verisi Yakalama’’ başlıklı sunumunu gerçekleştirerek; GS1 veri hizmetleri platformu, ticaret ekosistemi için faydaları, QRKod dönüşümü ve dijital ürün pasaportu ile ilgili önemli konu başlıklarına yer verdi.
Ek olarak; Türkiye’de RPET sisteminin zorunlu depozito yönetim sistemi beklenmeksizin hayata geçirilmesinin sağlayacağı katma değerler hakkında görüş ve öneriler paylaşıldı.
Bu yöndeki olumlu gelişmeler doğrultusunda kamu ile görüşmelerin etkin bir şekilde devam ettirilmesi karara bağlandı.
Ayrıca depozito yönetimi sistemine ilişkin görüşlerin alındığı toplantıda, DEKAB ödemelerinin KDV’den mahsup edilmesinin sağlanması yönündeki meclis görüşünün tekrar kamuya sunulmuş olsa da henüz sonuç alınamamasından dolayı her kademede takibin sağlanması nezdinde adımların atılmasının gerekli olduğu dile getirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.