Vali Soytürk ve Bakan Yardımcısı Eminoğlu Gençlik Kampına Katılan Gençlerle Bir Araya Geldi

Vali Soytürk ve Bakan Yardımcısı Eminoğlu Gençlik Kampına Katılan Gençlerle Bir Araya Geldi

Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesinde, Malkara Medeniyet, Tarih ve Gençlik Kampları kapsamında 19 Nisan-02 Aralık tarihleri arasında ülkemizin farklı şehirlerinden gelen öğrenciler için Çanakkale, Edirne ve Tekirdağ gezileri düzenlenmekte olup, 36 dönem yapılan kamp faaliyetlerinde her dönem 200 öğrenci misafir edilmektedir. 3 yıldır kamp hizmeti verilen tesiste bugüne kadar toplam 15.000 öğrenci misafir edilmiştir.

Valimiz Sayın Recep Soytürk ve Gençlik ve Spor Bakan Yardımımız Sayın Dr. Enes Eminoğlu kampa katılan gençlerle Malkara Medeniyet, Tarih ve Gençlik Kampı’nda bir araya geldi.

Ziyaret sırasında Vali Soytürk ve Bakan Yardımcısı Eminoğlu gençlerle tanışarak bir süre sohbet etti.

Ardından gençlere hitaben bir konuşma yapan Vali Soytürk; “Tekirdağ’ın 1 milyon 167 bin nüfusu var. Nüfus bakımından Türkiye’de 18. sırada. Şehirde 3240 tane fabrika var. 14 OSB’si, 1 endüstri bölgesi var ama bana sorarsanız en çok da tarım şehridir çünkü Türkiye’de ayçiçek üretiminde 1. sırada, buğday üretiminde ise 3. sıradadır. Hem Karadeniz’e hem Marmara Denizi’ne kıyısı olan bir il. Marmaraereğlisi, Kumbağ, Şarköy gibi bölgelerimizde deniz turizmi var. Turizmi çeşitlendiriyoruz bir taraftan termal turizm, bir taraftan doğa turizmi. Bunun dışında Tekirdağ liman şehridir. 3 tane limanımız var. Özellikle bir tanesi Asyaport. Konteyner elleçleme bakımından Türkiye’de 1. sıradadır. Özel bir şehir Tekirdağ. İnsanları oldukça naiftir, misafirperverdir.

Malkara ilçemiz de özellikle hayvancılık bakımından tarih yazmış ilçelerden bir tanesidir. Bundan 30 yıl önce ben mesleğimin başındayken çok ciddi atılımlar yapılmış hayvancılık geliştirilmiş, bununla birlikte büyük peynir fabrikaları da mevcuttur. Gördüğünüz üzere oldukça yeşil ve müthiş bir kültüre de sahiptir. Şehrimize hoş geldiniz. Umarım güzel vakitler geçirmişsiniz. Birazdan yolculuğa çıkacakmışsınız, hayırlı yolculuklar diliyorum.” dedi.

Ardından konuşan Bakan Yardımcısı Eminoğlu; “Öncelikle her biriniz Tekirdağımıza, Malkaramıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Biz özellikle bugün sizlerle birlikte olmak istedik. Bu vesileyle gençlerimizi yalnız bırakmadığı için Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Aynı şekilde Sayın Milletvekilimize, Kaymakamımıza, ilçe başkanımıza teşekkür ediyorum.

Bildiğiniz gibi şuanda gençler Türkiye’nin dört bir tarafında. 50 farklı kamp alanında hem kumsal kamp alanları hem medeniyet tarih kamp alanları devam ediyor. Burada sizin gibi Türkiye’nin dört bir tarafından gelen yaklaşık 200’e yakın genç arkadaşımız var. Türkiye’nin dört bir tarafında misafir ettiğimiz arkadaşlarımız var. İnşallah bu yıl toplamda hedefimiz 300 bin genç arkadaşımızı Türkiye’nin dört bir tarafında kamp alanlarında misafir etmek. Öğreniyorsunuz, eğleniyorsunuz medeniyet, tarih kamplarında şehirleri geziyorsunuz. Bugün de Edirne’yi gezeceğiz. Bunlar çok kıymetli.

Birçok genç arkadaşımız yaz dönemini farklı şekillerde geçirirken sizlerin bu şekilde farklı şehirlerden gelip diğer şehirleri tanımanız, buradaki arkadaşlık, muhabbet, kardeşlik gerçekten çok çok kıymetli.

Gençlik ve Spor Bakanlığı sizlerin bakanlığı, gençlerin bakanlığı. O yüzden ulusal ve uluslararası bütün programlarımızı Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak sizlere sunuyoruz. Bunların farkında olarak kendimizi yetiştirmeye, geliştirmeye devam edelim. Bir istiyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği Türkiye Yüzyılı’nın gençlerin ve sporun yüzyılı olması noktasında başka Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak olmak üzere Bakan Yardımcılarımızla, bütün birim amirlerimizle bu çalışmayı çok daha ileri taşımak istiyoruz. Biz istiyoruz ki Türk Gençliği sanatta da, sporda da, kültürde de, teknolojide de, ilimde de, bilimde de bütün alanlarda kendisini yetiştirmiş, Türkiye’yi uluslararası arenada örnek teşkil edecek bir gençlik yetişmesi için uğraşıyoruz.

Sizleri seviyoruz, tekrar hepinize teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız.” dedi.

Günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından ziyaret sona erdi.

Vali Soytürk ve Bakan Yardımcısı Eminoğlu’na Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan, Malkara Kaymakam Vekili Eyüp Fırat, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün eşlik etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.