20. Geleneksel Yayla Şenlikleri” 10 binlerce kişiyi ağırladı

20. Geleneksel Yayla Şenlikleri” 10 binlerce kişiyi ağırladı

Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Süleymanpaşa Belediyesi işbirliğinde düzenlenen “20. Geleneksel Yayla Şenlikleri” 10 binlerce kişiyi ağırladı.

3 gün süren ve yaklaşık 250 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayan şenlik alanında yöresel ürünler ve yöresel yemekler satışa sunuldu.

Dernek Başkanı Muharrem Akyüz, yaptığı açıklamada, şenlikte Karadeniz kültürünün zenginliklerinin ziyaretçilerle paylaşıldığını belirtti.
Şenliklere katılımın her yıl daha fazla olduğunu aktaran Akyüz, “Yayla şenlikleri Süleymanpaşa’nın kültürel zenginliklerinden biri oldu. Karadeniz’in kültürü ve coşkulu atmosferiyle dolu 20. Yayla Şenliklerinde, herkes doyasıya eğlendi. Etkinlikte, yöresel lezzetler, geleneksel müzik ve horon eşliğinde doyasıya eğlence vardı. Şenliğimize katılan herkes buradan çok mutlu ayrıldı. Karadeniz kültürünü 20 yıldır memleketimizden uzakta yaşatmaya devam ediyoruz. Şenliğimize destek olan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar’a, şenliğimize katılan değerli il protokolümüze, çevre illerden gelen vatandaşlarımıza çok teşekkür ederiz. Birlik ve beraberlik içinde çok güzel bir şenliği geride bıraktık gelecek yıl daha da güzel bir şenlikle yine sizlerle olacağız inşallah.” diye konuştu.

Vatandaşlar, şenlikte Trabzon ekmeği, Akçaabat köftesi, Vakfıkebir tereyağı gibi Karadeniz Bölgesi’ne ait yöresel yemek ve ürünlerin sergilendiği stantları gezdi.

Karadeniz kültürü ve lezzetlerinin tanıtılarak gelecek kuşaklara aktarılması için düzenlenen şenlik, binlerce kişiyi aynı horon halkasında buluşturdu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.