T.C. ERGENE BELEDİYE BAŞKANI MÜGE YILDIZ TOPAK’TAN BORÇ DURUMU İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

T.C. ERGENE BELEDİYE BAŞKANI MÜGE YILDIZ TOPAK’TAN BORÇ DURUMU İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

 

05.04.2024 tarihinde mazbatamızı aldıktan sonra ilk işimiz, tarafımıza devir teslim esnasında beyan edilen borç bilgileri ve geçmiş dönem işlemleri ile ilgili ne durumda olduğumuzu görmek için, birimlerimizde araştırmalar yapmak ve varılacak sonuçlara istinaden çalışmalarımızı hızlandırmak olmuştur. Çıkan sonuçlar aşağıda Ergene Halkımızın takdirine sunulmuştur.

2024 YILI İLK ÜÇ AYINDA ESKİ BELEDİYE BAŞKANININ YAPTIĞI SATINALMA VE HARCAMALAR AŞAĞIDAKİ GİBİDİR;

OCAK 2024 DÖNEMİNDE 25.000.000,00 TL (YİRMİ BEŞ MİLYON– ESKİ PARA İLE YİRMİ BEŞ TRİLYON)

ŞUBAT 2024 DÖNEMİNDE 42.000.000,00 (KIRK İKİ MİLYON– ESKİ PARA İLE KIRK İKİ TRİLYON)

MART 2024 DÖNEMİNDE 136.000.000,00 TL’ DİR (YÜZ OTUZ ALTI MİLYON – ESKİ PARA İLE YÜZ OTUZ ALTI TRİLYON)

31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesindeki Şubat ve Mart Dönemlerinde seçim çalışmalarına yapılan harcamalar 178.000.000,00 TürkLirası (Yüz Yetmiş Sekiz Milyon Türk Lirası – Eski para ile Yüz Yetmiş Sekiz Trilyon)’ dır.EskiBelediye Başkanı seçim kampanyasında 178.000.000,00 Türk Lirası harcamış ve ödemelerini 10 yıldır sattığı 3.500.000,000,00 TL(Üç Milyar Beş Yüz Milyon Türk Lirası –Eski Para ile Üç Katrilyon Beş Yüz Trilyon) değerindeki 1.080.000 Metre Kare Arsa, Tarla, Dükkândanaldığı ödemelerle yapmak yerine, ödemesi için yeni Belediye Başkanına borç olarak bırakmıştır.

İbadethanelere yapılan yardımların, derneklere verilen konteynerlerin, seçim döneminde dağıtılan çikolata ve çiçeklerin, verilen yemeklerin, açılan parkların, kullanılan akaryakıtın ödemelerini yapmamış ve kaybetmesi durumunda batık bir Belediye bırakmayı planlamıştır. Şahsım ve ekibim için önemli olan ERGENEMİZE vereceğimiz hizmetlerdir. Hiçbirbahane gözetmeksizin halkımızla el ele verip tüm sorunların üstesinden geleceğimize inancım tamdır. Seçim vaatlerimizle ilgili planlamalarımız da dahil olmak üzere ERGENEMİZE yapacağımız hizmetlerimiz hızlı bir şekilde devam edecektir.

Yapılan plansızca harcamaların ve israfın Ergene Halkının sırtına nasıl yüklendiğine aylık akaryakıt tüketimlerinden örnek verebiliriz. Mart ayında,çalışmaların en aktif olduğu mayıs ayından 22 ton daha fazla akaryakıt kullanılmıştır. Şahsi yapılması gereken seçim harcamaları belediye bütçesi kullanılarak yapılmış olup Ergene Halkının sırtına giderayak borç bırakılmıştır.

OCAK 2024 DÖNEMİNDE                  42 TON AKARYAKIT KULLANILMIŞTIR

ŞUBAT 2024 DÖNEMİNDE                48 TONAKARYAKIT KULLANILMIŞTIRSEÇİM KAMPANYA DÖNEMİ

MART 2024 DÖNEMİNDE                 54 TON AKARYAKIT KULLANILMIŞTIRSEÇİM KAMPANYA DÖNEMİ

NİSAN 2024 DÖNEMİNDE                                35 TON AKARYAAKIT KULLANILMIŞTIR PARK BAHÇELERİN EN YOĞUN OLDUĞUDÖNEM

MAYIS 2024 DÖNEMİNDE                32 TON AKARYAKIT KULLANILMIŞTIR PARK BAHÇELERİN EN YOĞUN OLDUĞUDÖNEM

Ayrıca yapılan diğer toplu harcamalar da mercek altına alınmış olup, şaibeli alımlar var ise firma bazında ifşa edilerek kamuoyuna gerekli bilgilendirme yapılacaktır.

Borca neden olan faturaların inceleme işlemi yapılmadan veya ürünün teslim alındığı fiziki olarak netleşmeden ödeme yapılması Ergene Halkına ihanettir.

T.C. ERGENE BELEDİYE BAŞKANI                                                                                            MÜGE YILDIZ TOPAK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.