Vali Soytürk Kiraz Festivali Açılış Töreni’ne Katıldı

Vali Soytürk Kiraz Festivali Açılış Töreni’ne Katıldı

Recep Soytürk, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali’nin açılış törenine katıldı.

Açılış Töreni’nde Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar bir konuşma yaparak kiraz festivali hakkında bilgiler verdi.

Ardından konuşan Vali Soytürk; “Tekirdağımız bir tarım şehri. Ülkemizde ayçiçek üretiminde 1. sırada, buğday üretiminde 3. sırada . Ulu önder Atatürk tarafından kurulan bağcılık enstitümüz var. Pek çok üzüm bağı, üzüm çeşidimiz var. Onları geliştiriyoruz. Şarköy’de, Süleymanpaşa’da üzüm çeşitlerimiz var, kiraz çeşitlerimiz var, zeytin çeşitlerimiz var. Tarım bakımından oldukça zengin ve verimli bir şehiriz ama bugün 58 yıldan beri devam eden bir festivalle birlikteyiz nasipse seneye plakamız olan 59.’sunu yapacağız. İnşallah daha iyi, daha kalabalık, daha coşkuyla yapacağız. Festivalimizin şehrimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Ardından 58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali kapsamında düzenlenen Kiraz Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri, Vali Soytürk ve protokol üyeleri tarafından verildi.