Dolar 46,1553
Euro 53,4411
Altın 6.092,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 28°C
Açık
Tekirdağ
28°C
Açık
Pts 26°C
Sal 26°C
Çar 26°C
Per 26°C

TEKİRDAĞ NKÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

TEKİRDAĞ NKÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
11/06/2026 11:35

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2025-2026 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2025-2026 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programa, NKÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Vezir HARMAN ve Dr. Öğr. Üyesi Hızır YAĞCI, Fakülte akademik ve idari personeli, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrencilerimizin velileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Törenin açılışında NKÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN birer konuşma gerçekleştirdi.

rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN konuşmasında “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak, 2006 yılından bu yana bilimsel çalışmalarıyla bilgiyi üreten ve yöneten Üniversitemizde, geleceği inşa edecek olan binlerce mezun vermenin haklı gururunu yaşamaktayız. Bu gurur, tüm öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte çok değerli akademisyenlerimizin ve tüm üniversite çalışanlarımızındır. Geçtiğimiz yıl ulaştığımız 83 Bin mezun sayımızı bu yıl daha da yukarı taşımanın mutluluğunu yaşarken, hâlihazırda 30 Bin’den fazla öğrencimize de eğitim-öğretim vermeye devam ediyoruz” dedi. Mezun olan öğrencilere hitaben, “Bugün sizler için yeni bir başlangıç günü. Bilgi ancak sizlerin çabalarıyla değerini bulur. Vatanınızı ve milletinizi sevin! Hepimizin canla, başla Ülkemizin geleceği ve bekası için çalışmamız gerektiğini asla unutmayın” diyen Rektör Prof. Dr. ŞAHİN, mezun olan öğrencileri tebrik ederek, tüm yaşamları boyunca başarı temennisinde bulundu.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN ise konuşmasında “İlahiyat mezunu olmak, büyük bir onurla birlikte büyük bir sorumluluğu da beraberinde gerektirmektedir. Zira İlahiyat Fakülteleri toplumsal sorumluluk alabilen, özgün düşünce üretebilen, ahlâki, kültürel ve sosyal bakış açılarını önemseyen, katılımcı, özgüvenli, milli ve ahlâki değerlere bağlı, sorumluluk duygusuna haiz, farkındalık oluşturan saygın öğretmen, din görevlisi ve ilahiyatçılar yetiştirmeyi amaçlamaktadır” dedi.

Programın devamında rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, İlahiyat Fakültesi Birincisi Fikriye HASAR, Fakülte İkincisi Alper KİRAZCI ve Fakülte Üçüncüsü Rabia Merve ÖZEN’e Diploma ve Teşekkür Belgesi takdiminde bulundu.

Mezuniyet Töreni, fakülte akademisyenleri tarafından mezun olan öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından, geleneksel kep atma töreni ile sona erdi.