Dolar 46,1569
Euro 53,3294
Altın 5.980,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 27°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
27°C
Parçalı Bulutlu
Per 26°C
Cum 26°C
Cts 21°C
Paz 23°C

Karadenizliler Derneği’nde Gençlik Rüzgârı: “Trakya Uşakları” Sahneye Çıktı

Karadenizliler Derneği’nde Gençlik Rüzgârı: “Trakya Uşakları” Sahneye Çıktı
11/06/2026 02:38

Tekirdağ Karadeniz İlleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bünyesinde kurulan “Trakya Uşakları Gençlik Kolları”, düzenlenen görkemli programla kamuoyuna tanıtıldı.

Tekirdağ Karadeniz İlleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bünyesinde kurulan “Trakya Uşakları Gençlik Kolları”, düzenlenen görkemli programla kamuoyuna tanıtıldı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte birlik, dayanışma ve kültürel miras vurgusu ön plana çıkarken, geleceğe yönelik iddialı projeler de paylaşıldı.

Karadeniz’in Coşkusu Trakya’nın Bereketiyle Buluştu

Tekirdağ’da adeta bir gençlik şölenine dönüşen tanıtım programında, Karadeniz kültürünün enerjisi ile Trakya’nın üretken ruhunu bir araya getirmeyi hedefleyen “Trakya Uşakları” büyük beğeni topladı. Salonu dolduran davetliler, gençlerin ortaya koyduğu heyecan ve vizyonu uzun süre alkışladı.

Programda konuşan gençlik kolları temsilcileri, sadece bir gençlik oluşumu kurmadıklarını, aynı zamanda geçmiş ile gelecek arasında güçlü bir köprü inşa ettiklerini belirtti.

Temsilciler yaptıkları açıklamada, “Bugün burada yalnızca yeni bir oluşumun temelini atmıyoruz. Karadeniz’in hırçın dalgalarıyla Trakya’nın bereketli topraklarını aynı gönül çatısı altında buluşturuyoruz. Enerjimizi, heyecanımızı ve hedeflerimizi ‘Trakya Uşakları’ adı altında birleştiriyoruz. Bu oluşumun bölgemize, gençlerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hedef Sadece Kültürü Yaşatmak Değil, Geleceği İnşa Etmek

Tanıtım toplantısında gençlerin eğitimden istihdama, sosyal yaşamdan gönüllülük faaliyetlerine kadar birçok alanda birbirlerine destek olmalarının önemine dikkat çekildi. Gençlik kollarının önümüzdeki dönemde sosyal sorumluluk projeleri, eğitim seminerleri, kültürel etkinlikler, çevre çalışmaları ve yardım organizasyonlarıyla aktif görev üstleneceği açıklandı.

Katılımcılar, kültürel mirasın korunmasının yanı sıra çağın gerekliliklerine uygun projelerle gençlerin toplumsal hayatta daha etkin rol almasının hedeflendiğini ifade etti.

Akyüz: “Gençler Geleceğimizin Teminatıdır”

Karadeniz İlleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz, yaptığı konuşmada gençlerin derneğin en büyük gücü olduğunu vurguladı.

Akyüz, “Gençlerimizin bu heyecanı ve kararlılığı bizlere umut veriyor. Trakya Uşakları Gençlik Kolları’nın hem kültürel değerlerimizin yaşatılmasında hem de toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesinde önemli bir rol üstleneceğine inanıyorum. Gençlerimizin enerjisi, üretkenliği ve vizyonu derneğimize yeni bir dinamizm kazandıracaktır. Kültürel mirasımıza sahip çıkarken aynı zamanda geleceği de birlikte inşa edeceğiz.” dedi.

Yeni Dönemin İlk Adımı

Yoğun katılım ve coşkulu atmosfer eşliğinde gerçekleştirilen program, hatıra fotoğraflarının çekilmesi ve karşılıklı sohbetlerle sona erdi. Kuruluşuyla dikkat çeken Trakya Uşakları Gençlik Kolları, Karadeniz ve Trakya kültürünü aynı çatı altında buluşturan yapısıyla şimdiden bölgenin en dikkat çeken gençlik oluşumlarından biri olmaya aday gösteriliyor.

Gençlerin öncülüğünde hayata geçirilen bu yeni oluşumun, önümüzdeki süreçte gerçekleştireceği projelerle Tekirdağ’ın sosyal ve kültürel yaşamına önemli katkılar sunması bekleniyor.