Dolar 46,4975
Euro 52,7992
Altın 5.990,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 29°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
29°C
Parçalı Bulutlu
Per 29°C
Cum 30°C
Cts 30°C
Paz 30°C

ÇERKEZKÖY’DE HIDIRELLEZ COŞKUSU

ÇERKEZKÖY’DE HIDIRELLEZ COŞKUSU
07/05/2026 15:42

Baharın müjdeleyicisi olarak kabul edilen Hıdırellez, Çerkezköy Belediyesi tarafından Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’nda düzenlenen etkinlikler ile coşkulu bir şekilde kutlandı.

Baharın müjdeleyicisi olarak kabul edilen Hıdırellez, Çerkezköy Belediyesi tarafından Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’nda düzenlenen etkinlikler ile coşkulu bir şekilde kutlandı.

3 Mayıs Pazar günü yapılması planlanan fakat olumsuz hava koşuları nedeni ile 6 Mayıs Çarşamba gününe ertelenen Çerkezköy Belediyesi Hıdırellez Şenlikleri geniş bir katılım ile Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’nda bulunan Güreş Sahası’nda yapıldı.

SERGİ AÇILDI VE ATÖLYELER KURULDU

Hıdırellez Şenlikleri öncesinde Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi’nde eğitim gören kursiyerlerin el emeği göz nuru eserler sergilenirken, kurulan çocuk atölyelerinde alana gelen çocuklar çeşitli aktiviteler ile keyifli zaman geçirdiler. Ayrıca etkinlik alanında bulunan ağaca, vatandaşlar dilekler tutarak, dileklerini bağladılar.

HIDIRELLEZ ATEŞİ YAKILDI

Şenlik kapsamında saat 20.00’da dev Hıdırellez ateşi Belediye Başkanımız Vahap Akay yakılırken, Hıdırellez ateşinin yakılması ile başlayan şenlikte ilk olarak Çerkezköy Belediyesi Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi gösterisini sahnelendi.

MUTLULUK VE BEREKET DİLEDİ

Çerkezköy Belediyesi Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibinin gösterisinin ardından sahneye çıkan Belediye Başkanımız Vahap Akay sözlerine “Baharın müjdeleyicisi Hıdırellez Bayramımız kutlu olsun” diyerek başladıktan sonra şunları söyledi:

Bu akşam herkesin tuttuğu dilekler, dilek ağacına astığı dilekler kabul olsun inşallah. Mutluluk, bereket, kazanç hepinize nasip olsun inşallah. Baharın müjdeleyicisi Hıdırellezi tüm duyguları ile yaşayan hemşerilerime sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Hıdırellez Bayramınız kutlu olsun. Daha güzel akşamlarda, daha güzel yarınlarda yan yana olacağız, kol kola vereceğiz. Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum.”

GECENİN FİNALİNDE DJ ERSİN ŞEN SAHNE ALDI

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmasının ardından sahne alan sevilen sanatçı Mutlu Dindar seslendirdiği şarkılarla beğeni toplarken, vatandaşlar da şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti. Mutlu Dindar konserinin ardından sahne alan DJ Ersin Şen de üstün sahne performansı ile etkinlik alanını dolduran Çerkezköylülere unutulmaz dakikalar yaşattı.

Hıdırellez şenliklerin Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Sedat Çolak, Belediye Başkan Yardımcılarımız Gökay Keleşoğlu ve Mustafa Kamburoğlu ile Meclis Üyelerimiz ve vatandaşlarımız katıldı.