Dolar 40,8882
Euro 47,7728
Altın 4.391,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 28°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
28°C
Parçalı Bulutlu
Sal 29°C
Çar 28°C
Per 29°C
Cum 30°C

17 Ağustos Depreminin Yıl Dönümünde Farkındalık Etkinliği Düzenlendi

17 Ağustos Depreminin Yıl Dönümünde Farkındalık Etkinliği Düzenlendi
18/08/2025 17:17

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu Belediyesi iş birliğiyle, 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin 26. yıl dönümünde, depremde yaşamını yitiren yurttaşlarımızı anmak ve deprem bilincini artırmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. Çorlu Cumhuriyet Parkı’nda gerçekleşen etkinliğe çok sayıda vatandaşın yanı sıra arama kurtarma ekipleri de katıldı.

Etkinliğin en dikkat çekici bölümlerinden biri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait Deprem Simülasyon Tırı oldu. Bu tır sayesinde vatandaşlar, deprem anında neler yaşandığını deneyimleme ve doğru davranışları öğrenme fırsatı buldu.

Simülasyonun yanı sıra, alanda bir dizi önemli kurum ve kuruluş da stant açtı. Etkinliğe katılan Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Çorlu AKE, AKUT, DORUK, UMAY, Çorlu Kızılay ve TRAKOFF gibi arama kurtarma ekipleri ve sivil toplum kuruluşları kendi çalışmalarını tanıttı ve olası bir afet durumunda yapılması gerekenleri anlattı. Ziyaretçiler; ilk yardım, enkazdan kurtarma ve afetlere hazırlık konularında uzmanlardan bilgi aldı.

Etkinlikte yer alan Çorlu Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, 17 Ağustos depreminin acılarını asla unutmayacaklarını vurguladı. Yetkililer depreme hazırlığın önemine değinerek, “Deprem değil, tedbirsizlik öldürür. Bu tür etkinliklerle vatandaşlarımızı bilinçlendirerek daha güvenli bir Çorlu inşa etmeyi hedefliyoruz.” mesajını verdiler.

Çorlu halkının da ilgi gösterdiği etkinlik, deprem farkındalığının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Organizasyon, afetlere hazırlıklı bir toplum yaratma yolunda atılmış önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Haber