CHP TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ NURTEN YONTAR’IN 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

110. yılını kutladığımız Çanakkale Zaferi, Türk milletinin tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. 18 Mart 1915’te başlayan deniz harekâtında İtilaf Devletleri ağır kayıplar vermiş, 25 Nisan’da başlayan kara harekâtı Çanakkale’nin çeşitli bölgelerinde yoğun çatışmalarla sürmüş, Atatürk’ün dehası ve Türk askerlerinin kahramanlığı düşmanı tüm unsurlarıyla geri püskürtmüştür.
Çanakkale Zaferi, sadece askeri bir başarı olmakla kalmamış, aynı zamanda Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgelerinden biri haline gelmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kazanılan bu başarı, Türk milletinin gücünü ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir. Çanakkale Zaferi, her Türk vatandaşının gurur duyduğu, her yıl saygıyla ve minnetle anılan bir zafer olarak tarihimizdeki yerini almıştır.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz tarafından, ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşamamız adına düşmanla eşi benzeri olmayan mücadele verilmiştir.
Bu zafer yalnızca askeri bir başarı değil, aynı zamanda onun stratejik zekâsının ve liderlik becerilerinin de bir göstergesiydi. Çanakkale Savaşı, Gazi Mustafa Kemal’in ulusal bir kahraman olarak yükselmesine ve sonraki yıllarda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olmasına zemin hazırlamıştır. Büyük Önderimiz Atatürk’ün ve aziz şehitlerimizin, bu topraklar için yaptığı fedakârlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülmeyecek kadar asil ve yücedir.
Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 110. yıl dönümünü kutluyor, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum.