Gündem

Ticaret Bakanlığı Heyetinden Trakya Birlik’e Önemli Ziyaret

Ticaret Bakanlığı Heyetinden Trakya Birlik’e Önemli Ziyaret

Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdür Yardımcısı Belkıs Gürsel, Tarım Dairesi Başkanı Anıl Gürtuna Kaya, şube müdürleri ve ticaret uzmanlarından oluşan heyet, Trakya Birlik Yönetim Kurulunu ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette, Türkiye tarımı ve bitkisel yağ sektörü açısından büyük önem taşıyan yağlık ayçiçeği hasat sezonu kapsamlı şekilde değerlendirildi. Heyete, Trakya Birlik fabrikası ve Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Üreticilerin Beklentileri Görüşüldü

Görüşmede yağlık ayçiçeği sektörünün mevcut durumu, üreticiler ile Trakya Birlik ortaklarının beklentileri ve uygulanan ithalat politikaları ele alındı. Tarımsal üretimin devamlılığının sağlanması ve yerli ayçiçeği üretiminin güçlendirilmesi için yapılabilecek çalışmalar konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Trakya Birlik tarafından yapılan açıklamada, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği ile Türkiye’nin yağlık ayçiçeği sektörünü güçlendirecek iş birliği ve istişarelerin önemine dikkat çekildi.

Açıklamada ayrıca, gerçekleştirdikleri nazik ziyaret ve verimli değerlendirmeler dolayısıyla Ticaret Bakanlığı heyetine teşekkür edildi.

Tekirdağ Haberleri Artık Cebinizde!
Tekirdağ ve ilçelerindeki son dakika gelişmelerini, güncel haberleri ve önemli gelişmeleri Tekirdağ Yeni Haber mobil uygulamasından takip edin.
Google Play'den Ücretsiz Yükle
Tekirdağ Yeni Haber
Son dakika haberleri cebinizde.
YÜKLE