Ahilik kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen 39. Ahilik Haftası etkinlikleri, Tekirdağ Valiliği önündeki törenle başladı.
Tekirdağ’da 15-21 Eylül 2026 tarihleri arasında kutlanan 39. Ahilik Haftası kapsamında hazırlanan programın Valilik Önü Tören Alanı’ndaki bölümü gerçekleştirildi.
Tören, saat 09.30’da Valilik Önü Tören Alanı’nda başladı. Program kapsamında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından bayrağın göndere çekilmesi ve programın açılışı gerçekleştirildi.
Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında esnaf ve sanatkârların birlik, dayanışma, dürüstlük, güven ve meslek ahlakını esas alan Ahilik geleneğinin önemine dikkat çekildi.
ESNAF TEMSİLCİLERİ VALİLİĞİ ZİYARET ETTİ
Törenin ardından Ahilik Haftası programı kapsamında Esnaf ve Sanatkârlar ile Ticaret Erbabı Temsilcileri, Tekirdağ Valiliği’ni ziyaret etti.
Saat 10.45’te gerçekleştirilen ziyarette, il, ilçe ve ilin çırakları ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanlığı makam ziyareti de programda yer aldı.
Ahilik Haftası boyunca Tekirdağ’da çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam edecek. Programın saat 12.15’te Bedesten Alanı – Süleymanpaşa bölümünde ise mehter takımı gösterisi, açılış konuşmaları, halk oyunları gösterisi, il ahisi seçimi ve ödül törenleri gibi etkinliklerle sürmesi planlanıyor.
39. Ahilik Haftası’nın, Tekirdağ’daki esnaf ve sanatkârlar başta olmak üzere tüm vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

