Namık Kemal Üniversitesi

TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ’NDE 2026 TERCİH VE TANITIM GÜNLERİ BAŞLADI

TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ’NDE 2026 TERCİH VE TANITIM GÜNLERİ BAŞLADI

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan tercih dönemi kapsamında, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde aday öğrencilerin tercih sürecinde doğru ve kapsamlı bilgiye ulaşmalarını sağlamak amacıyla “Tercih ve Tanıtım Günleri düzenlendi.

Tekirdağ NKÜ Sosyal Yaşam Merkezi’nde kurulan stantlarda, tüm fakülte ve meslek yüksekokullarının temsilcileri; Üniversitemizin bölüm ve programları, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri ile kariyer olanakları hakkında aday öğrencilere ve ailelerine bilgi verdi.

NKÜ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Nurcan YAVAŞ ile Öğrenci İşleri Daire Başkanı Şenol AKYAZI, tanıtım stantlarını ziyaret ederek aday öğrenciler ve aileleriyle sohbet etti. Ziyaret sırasında stant görevlileriyle görüşen NKÜ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN, yürütülen tanıtım faaliyetlerini yerinde inceledi.

3-5 Ağustos 2026 tarihleri arasında devam edecek etkinliklerde aday öğrenciler; akademik ve idari personel ile öğrenci temsilcileriyle bir araya gelerek bölüm içerikleri, çift ana dal ve yan dal imkânları, uluslararası değişim programları, staj olanakları, araştırma altyapısı, sosyal ve kültürel faaliyetler ile kariyer fırsatları hakkında doğrudan bilgi alma fırsatı bulacak. Böylece aday öğrenciler, tercih sürecini daha bilinçli değerlendirebilecekleri kapsamlı bir tanıtım ortamından yararlanabilecek.