İçeriğe geç
SON DAKİKA
SON DAKİKA

Mestan Özcan Sahada İncelemelerde Bulundu

03/01/2026 Haber Merkezi 2 dk
mestan-ozcan-biyografi

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan, Kuzey Marmara Otoyolu’nun devamı niteliğinde olan Kınalı–Malkara Otoyolu Projesi kapsamında ilk kazmanın vurulduğu İnecik Köyü yakınlarında devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Şantiye alanında yürütülen toprak hafriyat çalışmalarını gezen Özcan, yetkililerden proje süreci hakkında bilgi aldı.

Sahadaki incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Mestan Özcan, Kınalı–Malkara Otoyolu’nun Tekirdağ için tarihi ve stratejik bir yatırım olduğunu ifade etti. Projenin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu ve kararlı duruşu sayesinde hayata geçirildiğini belirten Özcan, otoyolun yalnızca ulaşımı kolaylaştırmakla kalmayacağını, aynı zamanda Tekirdağ’ın sanayi, ticaret ve bölgesel kalkınmasına da önemli katkılar sunacağını söyledi.

Toplam 127 kilometre uzunluğa sahip olacak proje kapsamında, 107 kilometrelik kesimin 2×3 şeritli otoyol ana gövdesi, 20 kilometrelik bölümün ise 2×2 şeritli bağlantı yolu olarak inşa edileceği bildirildi. Otoyolun, İstanbul Kınalı Kavşağı’ndan başlayarak Tekirdağ’ın kuzeyinden geçeceği, Malkara üzerinden 1915 Çanakkale Köprüsü’nü de kapsayan Malkara–Çanakkale Otoyolu’na bağlanacağı belirtildi.

18 Mart 2025 tarihinde temeli atılan projede zemin etütleri, detaylı mühendislik ve uygulama projeleri, kamulaştırma çalışmaları ile toprak işleri ve sanat yapıları imalatlarının eş zamanlı olarak sürdüğü kaydedildi. Proje kapsamında 20 köprü, 52 üstgeçit, 31 altgeçit, 158 menfez, 17 kavşak, 3 otoyol hizmet tesisi, 1 bakım işletme merkezi ve 9 ücret toplama istasyonunun inşa edileceği ifade edildi.

Kınalı–Malkara Otoyolu’nun tamamlanmasıyla birlikte İstanbul–Tekirdağ arasındaki ulaşım süresinin 1 saatin altına, İstanbul–Çanakkale arasındaki ulaşımın ise yaklaşık 2 saate düşmesinin hedeflendiği belirtildi. Projenin 2028 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.