Dolar 46,0408
Euro 53,0791
Altın 6.409,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 27°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
27°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 27°C
Paz 27°C
Pts 26°C

TEKİRDAĞ NKÜ’DE KURAKLIKLA MÜCADELEDE BİTKİ BESLEME VE TOPRAK SAĞLIĞININ ÖNEMİ BAŞLIKLI ULUSLARARASI KONFERANS GERÇEKLEŞTİ

TEKİRDAĞ NKÜ’DE KURAKLIKLA MÜCADELEDE BİTKİ BESLEME VE TOPRAK SAĞLIĞININ ÖNEMİ BAŞLIKLI ULUSLARARASI KONFERANS GERÇEKLEŞTİ
27/11/2025 15:35

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Anabilim dalı başkanı Prof. Dr. Korkmaz Bellitürk‘ün yürütücülüğünü yaptığı ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte, kuraklıkla mücadele, bitki besleme ve toprak sağlığının sürdürülebilir tarımdaki önemi ulusal ve uluslararası uzmanların katılımıyla ele alındı

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Anabilim dalı başkanı Prof. Dr. Korkmaz Bellitürk‘ün yürütücülüğünü yaptığı ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte, kuraklıkla mücadele, bitki besleme ve toprak sağlığının sürdürülebilir tarımdaki önemi ulusal ve uluslararası uzmanların katılımıyla ele alındı.
Programın açılışında, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Deveci bir konuşma yaparak iklim değişikliği, kuraklık ve toprak sağlığının bölge tarımı ve gıda arz güvenliği açısından taşıdığı stratejik öneme dikkat çekti.
Etkinlik kapsamında Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Mehmet Aksoy, “Değişken iklim koşullarında Tekirdağ tarımının geleceği” başlıklı sunumunda, il genelinde tarımsal üretimi etkileyen iklimsel riskler ve bu risklere karşı geliştirilen uyum stratejileri hakkında bilgi verdi.
İtalya Bologna Üniversitesinden Prof. Dr. Moreno Toselli, meyve bahçelerinde sürdürülebilir toprak yönetimi konulu sunumunda, toprak organik maddesinin korunması, besin elementlerinin dengeli kullanımı ve uzun vadeli verimliliğin sağlanmasına yönelik modern uygulamaları anlattı.
Yine Bologna Üniversitesinden Doç. Dr. Elena Baldi, kuraklık koşullarında orkidelerde organik maddenin rolünü ele aldığı sunumunda, organik madde yönetiminin bitki stresini azaltmadaki etkilerini ve bu bulguların farklı bitki türlerine uyarlanabilirliğini paylaştı.
Fakültemiz Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmet Başer ise iklim değişikliğinin tarla bitkileri üzerindeki etkilerine ilişkin değerlendirmesinde, sıcaklık artışı, yağış rejimindeki düzensizlikler ve ekstrem hava olaylarının verim ve kalite parametreleri üzerindeki yansımalarını bilimsel veriler ışığında aktardı.
Agromar Marmara Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den ziraat mühendisi Davut Göktaş, firmanın Ar-Ge merkezi çalışmaları hakkında bilgi vererek, üniversite–sanayi iş birliği olanakları ile öğrencilere yönelik staj ve uygulama imkânlarını tanıttı.
Konferans Başkanı Prof. Dr. Korkmaz Bellitürk, kuraklıkla mücadele, bitki besleme ve toprak sağlığını merkeze alan sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen etkinliğin, bölge tarımına yönelik farkındalığın artırılmasına ve üniversitenin bilimsel birikiminin sahaya aktarılmasına katkı sunduğunu ifade ettikten sonra, konferansta sunum yapan konuşmacılar ile katkıda bulunanlara plaket takdimi ile konferans son buldu.
 

ETİKETLER: , , , ,