Dolar 46,0408
Euro 53,0791
Altın 6.409,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 27°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
27°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 27°C
Paz 27°C
Pts 26°C

‘ALL İN GREEN PROJESİ’ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

‘ALL İN GREEN PROJESİ’ BAŞARIYLA TAMAMLANDI
22/10/2025 20:14

Çerkezköy Belediyesi’nin almış olduğu IPA hibesi projesi ‘All in Green’, 21 ay süren çalışmaların ardından kapanış semineriyle sona erdi.

Çerkezköy Belediyesi’nin almış olduğu IPA hibesi projesi ‘All in Green’, 21 ay süren çalışmaların ardından kapanış semineriyle sona erdi.

Avrupa Birliği’nin finansal desteği ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen proje, ‘Çevre ve İklim Eylemi Sektörel Operasyonel Programı’ kapsamında hayata geçirildi.

KADINLAR VE GENÇLER YEŞİL BİR GELECEK İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Projenin son etkinliği olan kapanış semineri, kadınların ve gençlerin yoğun katılımıyla Çerkezköy 29 Ekim Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinlikte, projenin nihai çıktıları ve 21 aylık uygulama sürecinde elde edilen sonuçlar paylaşıldı. Katılımcılar, çevre bilinci, iklim değişikliğine uyum, sürdürülebilir yaşam ve toplumsal farkındalık konularında bilgilendirildi. Ayrıca, seminere katılanlara proje kapsamında hazırlanan Çerkezköy Belediyesi İklim Değişikliğine Uyum Eylem Planı kitapçığı, tohum paketi ve bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

21 AYLIK SÜREÇTE ÇEVRE FARKINDALIĞINA KATKI SAĞLANDI

‘All in Green’ projesi süresince, toplumun farklı kesimlerine ulaşarak çevre bilincini artırmaya yönelik çok sayıda eğitim, faaliyet, imalat ve farkındalık etkinliği düzenlendi. Proje boyunca özellikle kadınların ve gençlerin çevre dostu davranışlar geliştirmesi, geri dönüşüm ve atık yönetimi konularında farkındalık kazanması hedeflendi. Yerel ölçekte gerçekleştirilen bu çalışmalarla birlikte, Çerkezköy’de çevresel duyarlılığın artırılmasına ve sürdürülebilir kalkınma bilincinin yerleşmesine önemli katkılar sağlandı.

PROJE HAKKINDA DETAYLI BİLGİ VERİLDİ

Seminerde konuşan proje koordinatörü ve Çerkezköy Belediyesi, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdür Vekili Mehmet Furkan Tülün, All in Green projesinin hem yerel, hem ulusal ölçekte çevreye duyarlı yaşam biçimlerinin benimsenmesine öncülük ettiğini vurguladı. 

Katılımcılara İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdür Vekili Mehmet Furkan Tülün tarafından proje kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler olan; 100Kwe’lik GES, 25ton kapasiteli Su Sarnıcı, 320m2’lik Yenebilir Şehir Bahçesi (Sera), İlkim Değişikliği Uyum Çalıştayı, İklim Değişikliğine Uyum Eylem Planı, Kopenhag teknik gezisi, farkındalık eğitimleri, sanayici platformu ve diğer etkinlikler hakkında detaylı bilgi verildi.

Çerkezköy Belediyesi ve proje ortağı Kampüs Sivil Toplum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (KASSKED), yeşil bir gelecek için iş birliğinin önemine dikkat çekerek, benzer projelerin sürdürüleceğini belirtti. Ayrıca proje süresince emeği geçen tüm paydaşlara, kurum temsilcilerine ve katılımcılara teşekkür edildi.

ETİKETLER: , , , ,