Dolar 41,2619
Euro 48,5016
Altın 4.824,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 26°C
Çok Bulutlu
Tekirdağ
26°C
Çok Bulutlu
Pts 28°C
Sal 27°C
Çar 27°C
Per 27°C

Başkan Sarıkurt, Ergene`deki Çevre Sorunlarına Dikkat Çeken Eyleme Katıldı

Başkan Sarıkurt, Ergene`deki Çevre Sorunlarına Dikkat Çeken Eyleme Katıldı
08/09/2025 16:14

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ergene Nehri’nin kirliliğine ve yarattığı kötü kokuya dikkat çekmek amacıyla Ergene’de düzenlenen eyleme katıldı.

Sağlık Mahallesi Ergene Kültür Merkezi önünde hava ölçüm aracının da bulunduğu alandaki eyleme Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un yanı sıra Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, sivil toplum örgütleri ve derneklerin başkan ve temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yıllardır bölge halkının hem çevresini hem de sağlığını tehdit eden kirliliğe karşı seslerini yükselten katılımcılar, “Ergene direniyor, mücadelemiz sürüyor!” sloganlarıyla hem nehrin temiz akması taleplerini dile getirdi hem de artık zehir solumak istemediklerini haykırdı.

Eyleme katılan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaptığı açıklamada, “Kirli su ve kötü koku, ile yaşam yok ediliyor. Biz buna razı değiliz. Ergene Nehri’nin temiz akması için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Bu sorun sadece çevresel bir mesele değil, aynı zamanda halk sağlığı sorunudur. Yetkililerin bu konuya acil çözüm getirmesi gerekiyor. Bu kirlilik hem tarım alanlarımıza hem de insan sağlığına büyük zarar veriyor.” dedi.

Diğer katılımcılar ile vatandaşların da görüşlerini dile getirdiği ve kirlilik karşısında tepkilerini ortaya koyduğu eylemde sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar nehrin temizlenmesi yönündeki kararlılıklarını göstererek yetkililere olan çağrılarını da yinelediler.

Haber