88 yıldır aynı gururla

Yurdumuzun kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Saray’ı onurlandırışının 88. yılı büyük bir coşku ve gururla kutlandı.
ATA’YA ŞÜKRANLARINI SUNDULARUlu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Saray’ı ziyaret edişinin 88. yıldönümü kutlamaları, 10.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Saray’a geldiği alanda Saray Belediyesi yanındaki Atatürk Rölyefi yanında devam etti. Protokol üyeleri Atatürk rölyefine çiçek bırakarak, Ata’ya şükranlarını sundular.
Saray Kaymakamı Refik Özsoy, CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Saray Garnizon Komutanı V. Yüzbaşı Oğuz Doğan, Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, siyasi parti ve STK temsilcileri, muhtarlar, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
BAŞKAN TAŞYASAN: “SIRADAN BİR GÜNÜ DEĞİL, TARİHİMİZİN ONURLU BİR SAYFASINI KUTLAMAK İÇİN TOPLANDIK”Günün anlam ve önemine dair ilk konuşmayı yapan Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan şunları ifade etti:
Bugün burada sıradan bir günü değil, tarihimizin onurlu bir sayfasını kutlamak için toplandık. Bugün burada, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Saray’ımıza teşrifinin 88. yıldönümünü tarifsiz bir gurur, derin bir heyecan ve büyük bir coşkuyla idrak ediyoruz! Atatürk’ün Saray’a gelişi, yalnızca bir ziyaret değildir; milletimizin bağımsızlığına, güvenliğine ve çağdaşlaşma azmine verdiği önemin en güçlü göstergesidir. O gün, bu topraklara atılan adımlar, Saray’ın tarihini Cumhuriyetimizin destanı ile birleştirmiştir.
1937’de düzenlenen Trakya Manevraları, yaklaşan savaş tehlikesi öncesinde ordumuzun kudretini dünyaya ilan etmiş, Türk milletinin kararlılığını haykırmıştır. İşte bu tarihi olayın merkezi Saray olmuştur! Atatürk’ün ilçemizi onurlandırması, sadece bizler için değil, dünya tarihi açısından da anlamlı bir dönüm noktasıdır.
Bütün bu heyecanın kaynağı, Mustafa Kemal’in milletine duyduğu sarsılmaz güvendir. O, “asıl zaferi başaran milletin kendisidir” diyerek, küllerinden doğan bir devleti milletinin desteğiyle yeniden inşa etmiştir.
Bugün bize düşen görev, bu mirası korumak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Cumhuriyetimizi güçlendirmek, Saray’ımızı tarihine ve potansiyeline yakışır şekilde geliştirmek için aynı inançla çalışmaya devam edeceğiz!
Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizi rahmetle; gazilerimizi minnetle anıyorum. Sizleri en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.”
Günün anlam ve önemine dair Saray Kaymakamı Refik Özsoy ve CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun da birer konuşma gerçekleştirdi.
Günün anlam ve önemine dair şiirlerin okunmasının ardından Saray Gençlik Merkezi Folklor Ekibi gösterilerini sahneledi. Program Atatürk’ün istirahat ettiği noktada pilav ve ayran ikramı ile son buldu.