Dolar 40,6570
Euro 47,0292
Altın 4.379,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 31°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
31°C
Parçalı Bulutlu
Per 31°C
Cum 30°C
Cts 30°C
Paz 31°C

Tekirdağ Valiliği: Temel ihtiyaçlara erişiminde yaşanan aksaklıklar yakından takip edilmektedir.

Tekirdağ Valiliği: Temel ihtiyaçlara erişiminde yaşanan aksaklıklar yakından takip edilmektedir.
01/08/2025 02:27
Son günlerde Tekirdağ il genelinde yaşanan su kesintileri nedeniyle vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlara erişiminde yaşanan aksaklıklar yakından takip edilmektedir. Bu süreçte, bazı satıcılar tarafından içme suyu başta olmak üzere temel tüketim ürünlerinde fahiş fiyat artışları ve stokçuluk benzeri haksız ticari uygulamalar yapıldığına dair iddialar yerel basınımızda yer almıştır ve Müdürlüğümüz bu iddiaları ihbar niteliğinde değerlendirmeye almıştır.
Bu kapsamda, 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve ilgili mevzuat çerçevesinde Ticaret İl Müdürlüğümüz denetim ekipleri tarafından il genelinde market, bayii ve satış noktalarında denetimler gerçekleştirilmiştir.
Yapılan denetimlerde;
-Satış fiyatlarındaki değişimler incelenmiş,
-Raf ve kasa fiyatı uyuşmazlıkları kontrol edilmiş,
-Stok durumu ve tedarik zinciri belgeleri talep edilmiş,
-Haksız fiyat artışı şüphesi taşıyan ürünlerle ilgili tespitler kayıt altına alınmıştır.
Tekirdağ Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü olarak, Süleymanpaşa ilçemizde 30.07.2025 tarihinde 16 adet ulusal market ve su satıcılığı yapan firmada 42 adet ürün denetimi gerçekleştirilmiş olup, bu firmaların satışa sunduğu ürünler hakkında son 3 aya ait alış faturalarını ve satış bilgilerini Müdürlüğümüze iletmeleri için 7 gün süre verilmiştir.
Bu sürenin sonunda fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilen firmalara idari yaptırım uygulanması için Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na sevki gerçekleştirilecektir.
Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerimiz düzenli olarak tüm il genelinde denetimlerine devam etmektedir. 2025 yılı Temmuz ayında toplam 241 adet firmada 4.417 adet ürün denetlenmiştir. 2025 yılı ilk 6 ayında 1.134 adet firma ile 18.966 adet ürün denetlenmiştir.
Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına denetimlerimiz yaygın ve yoğun bir şekilde devam edecektir. Tüketicilerimiz, şüpheli durumlarla karşılaştıklarında ALO 175 Tüketici Danışma Hattı veya Haksız Fiyat Artışı Bildirimi Mobil Uygulaması üzerinden bildirimde bulunabilirler.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
ETİKETLER: , , , ,
Haber