Dolar 40,5581
Euro 47,2291
Altın 4.339,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 32°C
Açık
Tekirdağ
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 31°C
Cum 30°C

DR. SADIK AHMET’İN VEFATININ 30. YILI ANMA ETKİNLİKLERİNE KATILDI Yeni

DR. SADIK AHMET’İN VEFATININ 30. YILI ANMA ETKİNLİKLERİNE KATILDI Yeni
28/07/2025 17:12

Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Batı Trakya Türklerinin merhum lideri Dr. Sadık AHMET’in vefatının 30. yılı dolayısıyla Gümülcine’de düzenlenen anma etkinliklerine Üniversitemizi temsilen katıldı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (NAKDİM) Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Hasan Selçuk ETİ’nin de yer aldığı anma töreninde Kur’an-ı Kerim okundu ve Merhum Dr. Sadık AHMET, kabri başında dualarla anıldı. Törende, Dr. Sadık AHMET’in Batı Trakya Türk halkının haklı mücadelesi için gösterdiği dirayet ve kararlılığın altı çizilerek, bu güçlü duruşun devam ettirilmesi yönünde birlik ve beraberliğin önemi vurgulandı.

Rektör Prof. Dr. ŞAHİN, anma töreninde Batı Trakya Türklerinin sembol ismi Dr. Sadık AHMET’in eşi Işık AHMET, oğlu İş İnsanı Levent Sadık AHMET ve Gümülcine Türk Gençlerbirliği Eski Başkanı Koray HASAN ile bir araya geldi.

Rektör ŞAHİN, “Batı Trakya’da yaşayan soydaşlarımızın haklarını savunma konusunda örnek bir lider olan Dr. Sadık AHMET’i, vefatının 30. yılında derin bir saygı ve şükranla hatırlıyoruz. Milletimizin değerli bir ferdi olarak, gösterdiği ilkeli tavır ve azimli mücadelesi bugün de gelecek nesillere ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Onun bıraktığı miras, Batı Trakya Türklerinin dayanışma ruhu ve kararlı duruşuyla yaşamaya devam etmektedir. Rabbim, Merhum Liderimize yeniden Rahmet eylesin. Mekânı cennet, makamı âli olsun; İnşaAllah.” dedi.

ETİKETLER: , , , ,
Haber