Tekirdağ Barosu Çorlu’da Su Dilem Y. Cinayeti Davasında Takipteydi

Çorlu’da 10 Şubat’ta babası Amir Y. tarafından öldürülen 13 yaşındaki Su Dilem Y. ile ilgili davada karar çıktı. Çorlu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 17 Temmuz 2025’te görülen duruşmaya, Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Egemen Gürcün, Baro Genel Sekreteri Av. Salih Mert Öge, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Mehmet Fatih Talan, Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Şerifenur Baksi ve Çorlu İlçe Temsilcisi Av. Arif Semih Erdevir katıldı.
Duruşmada, Tekirdağ Barosu olarak davaya katılma talepleri sunuldu ancak mahkeme bu talepleri reddetti. Yargılamada sanık Amir Y. savunmasında pişman olduğunu belirtti. Müşteki anne ise beyanında olayın tasarlanarak işlendiğini ifade ederek, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.
Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanığın “alt soya karşı tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Mahkeme, savcının mütalaasına uygun olarak Amir Y.’yi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm etti ve hükmen tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Tekirdağ Barosu olarak, çocukların yaşam hakkını korumak ve benzer olayların bir daha yaşanmaması için mücadelemizi sürdüreceğiz.
