Dolar 39,8207
Euro 46,8843
Altın 4.221,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 27°C
Açık
Tekirdağ
27°C
Açık
Pts 28°C
Sal 30°C
Çar 28°C
Per 29°C

Tekirdağ Lavanta Şenliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Tekirdağ Lavanta Şenliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu
30/06/2025 22:24

Tekirdağ Valiliği koordinesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Tekirdağ Lavanta Şenliği, Süleymanpaşa ilçesi Karahisarlı Mahallesi’nde bulunan Lavinya Lavanta Bahçesi’nde büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Etkinliğe Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Çek, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, il protokol üyeleri, çok sayıda fotoğraf sever ve vatandaş katıldı. Lavanta tarlasında mor renklerin hakim olduğu görsel şölen, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Şenlik kapsamında düzenlenen etkinliklerde sahne alan sanatçılar, ziyaretçilere keyifli anlar yaşattı. Rüzgarlı Tepe’nin Çocukları ve Ritim-i Ahenk Perküsyon Grubu sundukları müzik ve ritim gösterileriyle izleyenlerden büyük alkış aldı. Gecenin en çok beklenen ismi olan Lal Sönmez ve Orkestrası, sevilen şarkılarıyla katılımcılara unutulmaz bir konser verdi.

Etkinlik alanında kurulan stantlarda, lavantadan üretilen doğal ürünler, yöresel lezzetler ve el emeği ürünler sergilendi. Ziyaretçiler, lavanta tarlasında yürüyüş yaparak bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tekirdağ’ın doğal güzelliklerini ve tarımsal turizmini ön plana çıkarmayı amaçlayan Lavanta Şenliği, hem bölge halkının hem de şehir dışından gelen ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Haber