Dolar 39,1520
Euro 44,6502
Altın 4.225,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 26°C
Açık
Tekirdağ
26°C
Açık
Çar 27°C
Per 29°C
Cum 28°C
Cts 28°C

Tekirdağ Dostspor Trakya Şampiyonu Oldu

Tekirdağ Dostspor Trakya Şampiyonu Oldu
02/06/2025 19:20 | Son Güncellenme: 03/06/2025 17:02

Trakya Veteranlar/Masterlar Federasyonu’na bağlı ligde, toplam 22 takımın mücadele ettiği sezonda Tekirdağ Dostspor, Lüleburgaz Veteran’ı 6-3 mağlup ederek 2024-2025 sezonunun Trakya Şampiyonu oldu.

Play-Off’lara 16 Takım Katıldı

3 grupta toplam 22 takımın mücadele ettiği ligde statü gereği, gruplarında ilk 5 sırayı alan takımlar ile 3 grubun en iyi 6. sıradaki takımı olmak üzere toplam 16 takım, play-off maçlarında karşılaştı. Eleme usulü oynanan maçlarda; normal süresi berabere biten müsabakalarda doğrudan penaltı atışlarına geçildi. Son 16 turu, çeyrek final ve yarı finalde rakiplerini eleyerek finale yükselen iki takım Tekirdağ Dost Veteran ve Lüleburgaz Veteran oldu.

Fırtına Gibi Başladı, Golleriyle Şampiyonluğu Aldı

Final müsabakası Ergene Ulaş Stadyumu’nda oynandı. Maça fırtına gibi başlayan Tekirdağ Dostspor, henüz ilk dakikada Harun Kaya’nın şık golüyle 1-0 öne geçti. Hemen ardından ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Rafi’nin düzgün vuruşu skoru 2-0 yaptı.

Dakikalar 14’ü gösterdiğinde Harun Kaya’nın sert şutu üst direkten kaleye girince skor 3-0 oldu. Ataklarını sıklaştıran Tekirdağ Dostspor, bir gol daha bularak skoru 4-0’a getirdi.

Zafer Soykırlı’dan Akıl Dolu Asist

İlk yarının sonlarına doğru, Tekirdağ Dostspor’un kaptanı Zafer Soykırlı kendi sahasından attığı yaklaşık 40 metrelik pasla Harun Kaya’yı kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Harun Kaya, yanına yaklaşan Samet’e pozisyonu verdi ve Samet topu boş kaleye gönderdi. Bu golün ardından tribünlerde Zafer Soykırlı için yapılan tezahüratlar dikkat çekti.

İlerleyen dakikalarda Samet Danış’ın orta sahada kaptırdığı topu değerlendiren Lüleburgaz Veteran takımı farkı 4’e indirerek durumu 5-1’e getirdi. İlk yarının son anlarında Harun Kaya net bir fırsatı dışarı atarken, devre Tekirdağ Dost’un 5-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

Lüleburgaz’dan İkinci Yarıda Baskı

İkinci yarıya hızlı başlayan Lüleburgaz Veteran takımı, ilk 5 dakikada golü buldu ve ardından bir gol daha atarak skoru 5-3’e getirdi. Bu bölümde Tekirdağ Dostspor birçok gol fırsatını değerlendiremedi. Maçın son dakikalarında ise sahneye bir kez daha Harun Kaya çıktı. Topu taşıyıp kalecinin yanından filelere gönderdi ve skoru 6-3 yaptı. Bu gol aynı zamanda maçın da sonucunu belirledi.

Kupa Tekirdağ’a Gitti

Maçın bitimiyle birlikte kupa töreni düzenlendi. Trakya Şampiyonluk Kupası, Tekirdağ Dostspor Kaptanı Zafer Soykırlı’ya Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak tarafından takdim edildi. Takım, kupa ile birlikte taraftarların yanına giderek şampiyonluk sevincini coşku içinde yaşadı.

Zafer Soykırlı: “Gençlere Örnek Olmak En Büyük Misyonumuz”

Müsabaka sonrasında açıklamalarda bulunan Tekirdağ Dostspor Kaptanı Zafer Soykırlı şunları söyledi:

“Bizler daha önce profesyonel ve amatör takımlarda forma giymiş futbolcularız. Veteran Ligleri sayesinde eski takım arkadaşlarımızla ve rakiplerimizle tekrar bir araya geliyor, spor yapıyoruz. En büyük misyonlarımızdan biri gençlerimize örnek olmak, sporun her yaşta yapılabileceğini göstermek ve sağlıklı yaşama dikkat çekmektir. Bugün sahada mücadele eden birçok sporcunun çocukları tribünden bizi izliyor. Örneğin, kendi oğlum Berker Soykırlı şu anda Tekirdağ Dostspor’un resmi teknik direktörüdür.”

Lüleburgaz Veteran Takımı’nı gösterdiği mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Aynı şekilde aylar süren emeklerin ardından şampiyonluğu hak eden yönetim kurulumuzu, teknik heyetimizi, oyuncularımızı canı gönülden kutluyorum. Bizleri yalnız bırakmayan taraftarımıza, dostlarımıza ve sesimizi duyuran basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Şampiyonluğumuz hepimize hayırlı olsun.”

Haber