Dolar 38,9344
Euro 44,2717
Altın 4.202,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 26°C
Çok Bulutlu
Tekirdağ
26°C
Çok Bulutlu
Paz 25°C
Pts 17°C
Sal 21°C
Çar 23°C

Saray’da 19 mayıs coşkuyla kutlandı

Saray’da 19 mayıs coşkuyla kutlandı
24/05/2025 14:24

Saray Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlediği etkinliklerde bayram coşkusu doyasıya yaşandı. Özel 2015 Saray Anadolu Lisesi Bandosu eşliğinde ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyen Saraylılar, Atatürk için tek yürek oldu. Fener alayı ve Gençlik Yürüyüşü ile başlayan 19 Mayıs coşkusu, DJ Berkay Salas Performansı ve Mert İnan konseri ile zirveye ulaştı.

SARAY ATATÜRK İÇİN TEK YÜREK OLDUSaray Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Gençlik Yürüyüşü ve Mert İnan konseri düzenlendi. Gençlik Yürüyüşü ve Fener alayına Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, Cumhuriyet Halk Partisi Saray İlçe Başkanı Erol Gürler ve Yönetimi, Saray Belediye Başkan Yardımcıları Özgür Cari, Sertaç Akgül, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi parti ve STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Coşkulu kortej yürüyüşünün ardından Eski Pazar Yerindeki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

BAŞKAN TAŞYASAN: “19 MAYIS BİR MİLLETİN UYANIŞIDIR”Programda coşkulu bir açılış konuşması yapan Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, şunları ifade etti:Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak bağımsızlık meşalesini yaktığı, milletimizin kaderini değiştiren o büyük günün, 19 Mayıs’ın gururunu yaşıyoruz.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bundan 106 yıl önce büyük zafere giden yolda Samsun’a çıkarak kurtuluş ateşini yaktı. 19 Mayıs milli mücadelenin başlangıcı, bir milletin uyanışıdır. Her şey bitti diyenlere; tüm yoksulluk ve imkansızlıklara rağmen Türkiye Cumhuriyeti’nin makûs talihini yenmek kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği gündür.

19 Mayıs yalnızca bir tarih değil, aynı zamanda bir ruhun ve iradenin sembolüdür. Umutların yeşerdiği, aydınlık yarınlara inancın kuvvetlendiği, Türk Milleti’nin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini başlattığı gündür 19 Mayıs 1919. Ata’mızın doğum günüdür. “BİZ SİZLERİN YOLUNU AÇMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”Sevgili gençler, gözlerinizdeki ışık geleceğe dair umutlarımızı diri tutuyor. Sizler, bu ülkenin aydınlık yarınlarının mimarlarısınız. Ey yükselen yeni nesil! gelecek sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet etmiştir. Çünkü o Cumhuriyet’i siz gençlerin azmi, inancı ve kararlılığıyla kurdu. Cumhuriyet’imizi daha da ileriye taşıyacak olan sizlersiniz. Bu yolda en büyük gücünüz, birlik ve inancınız olacaktır. Biz de saray belediyesi olarak sizlerin yolunu açmak, hayallerinize destek olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu akşam fener alayında bizlere eşlik eden Özel 2015 Saray Anadolu lisesi Bandosu’na, Özel 2015 Saray Anadolu Lisesi Kurucusu Erdem Çağman’a ve emniyet mensuplarına teşekkür ederim.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kurtuluş kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet, saygı ve şükranla anıyorum. Umudun ve mücadelenin ışığında nice 19 mayıslara. Ne mutlu Türk’üm diyene!DJ BERKAY SALAS SARAY’I COŞTURDUSaray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan’ın ardından DJ Berkay Salas ve pop müziğin başarılı genç ismi Mert İnan sahne aldı. DJ Berkay Salas muhteşem performansıyla Saray’ı coşturdu. Yaklaşık iki saat süren konser boyunca sesi ve etkileyici performansıyla Saraylıları büyüleyen Mert İnan, sevilen şarkılarını vatandaşlarla hep bir ağızdan söyledi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunun tavan yaptığı konserde Saraylı vatandaşlar, Mert İnan’ın şarkıları ile doyasıya eğlendi.

 

 

 

 

 

ETİKETLER: , , , ,
Haber