İklimTrak Projesi Kapanış Toplantısı Tekirdağ’da Gerçekleşecek

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Trakya Bölgesi’nde iklim değişikliğine uyumu hedefleyen “İklimTrak Projesi”nin kapanış toplantısı, 22 Mayıs 2025 Perşembe günü Tekirdağ Des’Otelde düzenlenecek. Toplantı, 09.30-14.30 saatleri arasında gerçekleşecek.
Projenin tam adı “TR2017-ESOP-MI-A3-04-CCAGP-088 Trakya Bölgesinde İklim Değişimine Adaptasyon için Nötr Arazi Bozunumu (İklimTrak)” olup, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin başvuru sahipliğinde; Tarım ve Orman Bakanlığı, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlükleri, Tekirdağ Bağcılık, Kırklareli Atatürk Toprak, Su ve Tarımsal Meteoroloji ve Edirne Tarımsal Araştırma Enstitüleri iş birliğiyle yürütülmüştür.
Toplantının açılışı 10.00’da yapılacak protokol konuşmalarıyla başlayacak. Ardından, “İklim değişimi sürecinde gıda güvencesi için Trakya Bölgesinde iklime duyarlı bitkisel üretim” başlığı altında proje sonuçları paylaşılacak. Etkinlikte ayrıca grup fotoğrafı çekimi, kahve arası, soru-cevap oturumu ve öğle yemeği yer alacak. Toplantı, basın bildirisinin dağıtılmasıyla sona erecek.
Toplantıya ev sahipliği yapacak olan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, katılımcılara teşekkür ederek projeye katkı sunan tüm kurum ve paydaşları onurlandırmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.