Türk Eğitim Sistemi: Temel Unsurlar, Politikalar ve Reformlar Üzerine Kapsamlı Bir Bakış

Eğitim sistemine dair geniş bir perspektif sunan “Türk Eğitim Sistemi: Temel Unsurlar, Politikalar ve Reformlar” kitabı Türkiye’nin Eğitim sisteminin Temel yapı taşlarını, işleyişini ve gelişim süreçlerini ayrıntılı bir şekilde ortaya koyuyor.
Eğitim sistemini işleyişini derinlemesine inceleyen bir çalışma olarak arşivlerde yerini alan “Türk Eğitim Sistemi: Temel Unsurlar, Politikalar ve Reformlar’ kitabında Eğitim kademeleri ve temalar üzerinden birbirini tamamlayan on dört bölüm yer alıyor. Bu bölümler arasında “Siyasal, Sosyal, Ekonomik Bilgiler ve Eğilimler, Organizasyon ve Yönetim, Eğitimin Finansmanı, Okul Öncesi Eğitim, İlköğretim (İlkokul ve Ortaokul), Ortaöğretim, Yükseköğretim, Yetişkin Eğitimi ve Öğretimi, Öğretmenler ve Eğitim Personeli, Kalite Güvencesi, Eğitim Desteği ve Rehberlik, Hareketlilik ve Uluslararasılaşma ile Devam Eden Çalışmalar ve Politika Gelişmeleri” gibi önemli başlıklar bulunuyor.
Türkiye’nin Eğitim politikalarını, yapısal reformlarını ve uygulama süreçlerini ayrıntılı bir şekilde ele alan kitap aynı zamanda okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim düzeylerindeki Eğitim kurumlarının organizasyonu, öğretim yöntemleri, finansman yapıları ve yönetim kadrolarının işleyişine dair kritik konulara da ışık tutuyor.
Kitap, İstanbul’da Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen “59. PISA Yönetim Kurulu Toplantısı”nda Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) yetkilileri ve PISA ülkeleri temsilcilerinin istifadesine de sunuldu.
Küresel eğilimlere de yer verilen kitapta, yetişkin eğitimi ve uluslararasılaşma gibi konular üzerinden Türk Eğitim sisteminin mevcut durumu ve gelecekteki gelişim alanları hakkında kapsamlı bilgiler de yer alıyor.
Türk Eğitim Sistemi: Temel Unsurlar, Politikalar ve Reformlar Türkçe kitabına ulaşmak için
tıklayınız
.
Türk Eğitim Sistemi: Temel Unsurlar, Politikalar ve Reformlar İngilizce kitabına ulaşmak için
tıklayınız
.