Dolar 38,6459
Euro 43,7543
Altın 4.151,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde Kurulan İnme Merkezi’nin Açılışı Yapıldı

Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde Kurulan İnme Merkezi’nin Açılışı Yapıldı
07/05/2025 21:20 | Son Güncellenme: 07/05/2025 21:29

Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’nde kurulan İnme Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Merkezde elektif karotis ve vertebra arter anjiyoplasti işlemleri, akım yönlendirici implantasyonlar ve DSA yöntemiyle serebrovasküler hastalıkların tanı ve tedavi süreçleri gerçekleştirilebilecek.

Bölge sağlığı açısından devrim niteliği taşıyan İnme Merkezi, hastaların başka merkezlere sevkini önleyerek yerinde ve etkin müdahale olanağı sağlayacak.

İnme Merkezi’nin açılışına TBMM 29. Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Valimiz Sayın Recep Soytürk, Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Emrah Ceviz, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavıcısı Erdal Şenol, Vali Yardımcısı Mustafa Çek, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celaleddin Vatandaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Ak Parti İl Başkanı Ali Gümüş, MHP İl Başkanı Süleyman Fethi Şirin, Şehir Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Lütfi Çağatay Onar ve Hastane personeli katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Emrah Ceviz, inme Merkezi hakkında bilgi verdi.

Ardından açılışta bir konuşma yapan Vali Soytürk; Sağlık Bakanlığı Tekirdağ ilimizde çok kaliteli bir sağlık hizmeti veriyor. Geçmiş yıllarda önemli hastaneler yapılmış. Bir tanesi içinde bulunduğumuz bu Hastane. Hakikaten hangi saatte gelirseniz gelin, bir kargaşa yok. Bir düzen, bir tertip var.

Bugün hastanede vatandaşlarımızla konuşma imkanımız oldu. Genel olarak hem hastanemizden hem sağlık çalışanlarımızla ilgili bir memnuniyet var. Bende ilin Valisi olarak bundan büyük bir memnuniyet duyuyorum.

Kapaklı’da yeni bir Hastane yapıldı. Hastanemiz teslim alınmak üzere. Ergene’de bir Hastane başladı devam ediyor. Karayolları ile ilgili bir sorunu var. Sayın Bakanımız geldiğinde arz ettik. İnşallah bir kavşak yapılacak. Hastane bakımından belki de Türkiye ortalamasının çok üzerinde güzel binalarımız var.

Çorlu’da bir devlet hastanesine ihtiyacımız var. Çorlu’ya ek bir Hastane yapım işi konusunda belli bir mesafe kat edildi. Çok önemli bir ihtiyaç, emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

Randevularda bir sıkıntımız var. Bunu Sayın Bakanımıza arz etmiştik. Sayın Bakanımız kadrolar açtı, doktor sayısını artırdı. Yine Genel Müdürümüz az önce muştulu haberi verdi. İlk atamalarda doktor sayımızı artıracak şekilde bir düzenleme yapılacak. Bundan da çok mutlu olduğumu söylemek isterim.

Bugün burada olma sebebimiz inme merkezinin açılması. Doktor arkadaşlarımız yakın bir tarihte gittiler eğitimlerini aldılar ve inşallah hem Tekirdağ’a hem bölgedeki diğer illere hizmet vereceğini düşünüyorum. Emeği geçenlere şükranlarımı arz ediyorum.

Programda konuşan TBMM 29. Başkanı Şentop; “Tekirdağ’dan tüm bölgemize hitap edecek bir merkez açılıyor. Hem ileri teknoloji hem uzun süre eğitim almış Nöroloji uzmanımız ve ekibi Tekirdağ’da önemli bir boşluğu dolduracaklar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Dünyanın hiçbir yerinde Türkiye’deki kadar sağlık hizmeti yok. Amerika’da da Avrupa’nın gelişmiş ülkelerinde de bu derece sağlık hizmeti yok. Bu hizmetin büyük ölçüde ücretsiz olarak verilmesi, erişilebilme kolaylığı, teknolojik ekipmanlar ve uzman hekimler tarafından icra ediliyor olması çok kıymetli.

Bu açıdan Cumhurbaşkanımız 1. sıraya hedef olarak koymuş olduğu bu hizmet, milletimiz için çok kıymetli, kendisine şükranlarını sunuyoruz. Sağlık Bakanımız çok büyük emekleri var, kendisine teşekkür ediyoruz. Başta Genel Müdürümüz olmak üzere sağlık çalışanlarımız, bu merkezin açılması için çalıştılar. İl Sağlık Müdürümüze, hekimlerimize ve sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.”

Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi.