Dolar 38,5654
Euro 43,6510
Altın 4.008,21
BİST 9.167,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 18°C
Hafif Yağmurlu
Tekirdağ
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 22°C
Pts 25°C

Türkiye İklim Akıllı Ve Rekabetçi Tarımsal Büyüme Projesi (Tucsap) Çağrı İlanı Yayımlandı

Türkiye İklim Akıllı Ve Rekabetçi Tarımsal Büyüme Projesi (Tucsap) Çağrı İlanı Yayımlandı
02/05/2025 15:50
A+
A-

Bakanlığımız, Türkiye İklim Akıllı ve Rekabetçi Tarımsal Büyüme Projesi (Tucsap) kapsamında önemli bir projeyi gerçekleştiriyor. Bu kapsamda, çiftçilerimize Gübre yönetimi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla hayvancılık yükü yüksek mahallelerimizde örnek bir hayvansal Gübre deposu yapılacaktır. Marmara Havzası sınırlarında yer alan Çorlu (Seymen ve Şahpaz), Malkara (Balabancık, Gözsüz, Karacahalil ve Sağlamtaş), Marmaraereğlisi (Türkmenli), Saray (Güngörmez), Süleymanpaşa (Yağcı), Şarköy (Yayaağaç ve Yeniköy) olmak üzere 6 İlçe ve 11 Mahallemizde gerçekleştirilecek Gübre depoları için başvurular İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılacaktır.

Söz konusu başvurulara 7 Şubat 2025 tarihinde başlanılmış olup; on gün süre ile devam edilecektir. Son tarih (17 Şubat 2025)

Söz konusu başvuru evraklarına, Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü resmî web sitesinden, İl ve İlçe Müdürlüklerimizden ulaşılabilmekte olup, adı geçen mahallelerimizde İlçe Müdürlüklerimiz tarafından gerekli duyurular ve bilgilendirmeler yapılacaktır.

Bu uygulama ile yerel halkın Gübre yönetimi konusunda daha bilinçli hale gelmesi ve yaygınlaştırılması, hayvansal atıkların su ve sera gazı emisyonları üzerindeki olumsuz etkilerini önleyerek çevresel ve Tarımsal sürdürülebilirliğe katkı sağlaması hedeflenmektedir.

Çağrı İlanı(Tucsap).docx

Başvuru Formu ve Ekler(Tucsap).docx