AVUKATLAR SAVUNMANIN BAĞIMSIZLIĞI VE HUKUKA SAYGI İÇİN TEK YÜREK OLDU


5 Nisan Avukatlar Günü’nde, Türkiye Barolar Birliği’nin çağrısıyla Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce avukat, savunmanın bağımsızlığı ve hukuka saygı için Ankara’da buluştu. Hukuk devleti, yargı bağımsızlığı ve avukatlık mesleğinin onuruna sahip çıkmak amacıyla düzenlenen bu anlamlı buluşmada Tekirdağ Barosu da güçlü bir katılım sağladı.
Yürüyüş kortejinin oluşturulmasının ardından avukatlar; “Savunma Susmadı, Susmayacak”, “Hukuk için Adalet için Avukatlar Burada”, “Avukat Yaşarsa Adalet Yaşar”, “Avukatın Sesi Kesilirse Yurttaşın Nefesi Kesilir”, “Avukata Şiddete Hayır”, “Bağımsız Yargı” yazılı pankartlar ve sloganlarla Anıtpark’a yürüdü.
Yağmura rağmen sergilenen yüksek katılım ve dayanışma ruhu, mesleğin onuruna sahip çıkma iradesinin göstergesi oldu. Anıtpark’ta Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. R. Erinç Sağkan tarafından yapılan basın açıklamasında, yargı bağımsızlığına yönelik tehditler, avukatlık mesleğinin itibarsızlaştırılma çabaları ve savunma hakkına dönük baskılar vurgulandı. Açıklamada, hukuk devleti ilkesine sadakatin ve savunmanın özgürce temsil edilmesinin demokratik toplumların temel şartı olduğu güçlü şekilde ifade edildi.
Basın açıklamasının ardından kortej, Anıtkabir’e doğru yürüyüşe geçti. Aslanlı Yol’dan geçerek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkan avukatlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu iradesine bağlılıklarını bir kez daha gösterdi.
TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan’ın mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Heyet ile birlikte daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Sağkan, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.
Tekirdağ Barosu olarak, mesleğimizin onurunun ve bağımsızlığının korunmasıyla hukuk devletine sahip çıkma kararlılığımızdan asla vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha güçlü şekilde ifade ediyoruz.