İçeriğe geç
SON DAKİKA
ÜNİVERSİTEMİZ REKTÖRÜNE ZİYARET VE KİTAP TAKDİMİTEKİRDAĞ NKÜ’DE KÜLTÜRLERARASI BULUŞMA: “ULUSLARARASI ÖĞRENCİ GÜNÜ”ÜNİVERSİTEMİZDE TÜRK BAHAR FESTİVALİ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDITEKİRDAĞ İL MÜFTÜSÜNDEN REKTÖRÜMÜZE ZİYARETİSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ DOÇ. DR. RAMAZAN KURTOĞLU’NDAN ÜNİVERSİTEMİZE NEZAKET ZİYARETİDevamsızlıkla Mücadele Projesi Koordinasyon Toplantısı İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahri Kırmızı Başkanlığında Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda GerçekleştirildiTekirdağ BİLSEM 2.Model Uçak ve Lastik Motorlu Model Uçak Yarışması İlçemiz 13 Kasım Stadı’nda Gerçekleştirildi.LGS KAPSAMINDAKİ MERKEZÎ SINAVDA “SERTİFİKALI OKUYUCU VE KODLAYICILAR” GÖREV YAPACAKÜNİVERSİTEMİZ REKTÖRÜNE ZİYARET VE KİTAP TAKDİMİTEKİRDAĞ NKÜ’DE KÜLTÜRLERARASI BULUŞMA: “ULUSLARARASI ÖĞRENCİ GÜNÜ”ÜNİVERSİTEMİZDE TÜRK BAHAR FESTİVALİ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDITEKİRDAĞ İL MÜFTÜSÜNDEN REKTÖRÜMÜZE ZİYARETİSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ DOÇ. DR. RAMAZAN KURTOĞLU’NDAN ÜNİVERSİTEMİZE NEZAKET ZİYARETİDevamsızlıkla Mücadele Projesi Koordinasyon Toplantısı İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahri Kırmızı Başkanlığında Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda GerçekleştirildiTekirdağ BİLSEM 2.Model Uçak ve Lastik Motorlu Model Uçak Yarışması İlçemiz 13 Kasım Stadı’nda Gerçekleştirildi.LGS KAPSAMINDAKİ MERKEZÎ SINAVDA “SERTİFİKALI OKUYUCU VE KODLAYICILAR” GÖREV YAPACAK
SON DAKİKA

Lavanta Kadın Eğitim Merkezi Açıldı

10/03/2025 Haber Merkezi 3 dk
Lavanta Kadın Eğitim Merkezi Açıldı

 

Çorlu Belediyesinin Esentepe Mahallesine kazandırdığı Lavanta Kadın Eğitim Merkezi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde düzenlenen törenle resmen hizmete açıldı.

 

Kadın ve gençlere yönelik projeleri ile öne çıkan, meslek edindirme kurslarıyla kadınların iş yaşamında yer almalarına, Hanımeli Çarşısı ile kadınların ev ekonomilerine katkı sağlamalarına olanak sağlayan Çorlu Belediyesi, Çorlulu kadınlar için yeni bir projesini daha hayata geçirdi.

 

“Çorlulu Kadınlar Artık Sadece Hayal Kurmuyor, Gerçeğe Dönüştürüyor”

 

Açılışta konuşan ve bugün burada yalnızca bir eğitim merkezi açmadıklarını, aynı zamanda bir umudu büyütüp değişimin parçası olduklarını ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Kadınlarımızın emeğini, azmini ve başarısını taçlandıran bu anlamlı gün, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Bugün, cesaretiyle, emeğiyle, fedakârlığıyla dünyayı daha yaşanabilir kılan kadınlarımızın günü. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum.” dedi.

 

Çorlulu kadınlarımız artık sadece hayal kurmadığını, hayallerini gerçeğe de dönüştürdüğünü vurgulayarak Çorlulu kadınların elde ettiği başarı öykülerini de aktaran Başkan Sarıkurt, “Bugün yalnızca Lavanta Kadın Eğitim Merkezi’mizin açılışını yapmıyoruz; aynı zamanda kadınların hakları için verilen mücadeleyi, emeklerini ve kararlılıklarını bir kez daha hatırlıyor, daha adil ve eşit bir toplum için hep birlikte çalışmaya devam edeceğimizin sözünü veriyoruz.” dedi.

 

“Çorlu Belediyesi, Kadın Merkezli Bir Belediye”

 

Kadınlarımızın toplumsal ve ekonomik hayatta daha güçlü bir şekilde yer alması için yıllardır çalıştıklarını söyleyen Başkan Sarıkurt, “Bu kapsamda, Çorlu Belediyesi olarak birçok projeyi hayata geçirdik ve Cumhuriyet Halk Partimizin Kadın Merkezli Belediyecilik ilkesi doğrultusunda kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayata katılımını desteklemeye devam ediyoruz. Menekşe Kadın Eğitim Merkezimiz ile kadınların iş hayatına ve sosyal faaliyetlere katılımının önündeki engelleri kaldırma hedefimiz doğrultusunda, hobi kurslarıyla kadınlarımızın yeteneklerini geliştirmelerine katkı sağlıyoruz. Hanımeli Çarşımız ile kadın kooperatiflerini destekleme ilkemizle örtüşen projede, kadınlarımızın ürettikleri el emeği ürünleri doğrudan satışa sunabilecekleri güvenli bir alan oluşturduk. Üreten kadın, güçlenen toplum demektir.