“Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi” Protokolü İmzalandı

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, özellikle küçükbaş yetiştiriciliğinde bölgedeki ırkların yetiştirilmesi, kırsal gelir kaynaklarının artırılması, köyden kente göçün önlenmesi amacıyla, “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi” hayata geçirilmiştir.
Sözleşmeli küçükbaş üretim modeli temelinde hazırlanan projeyle küçükbaş hayvancılığa hız kazandırılacaktır.
Tekirdağ Valiliği ile Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü, Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tekirdağ Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği işbirliğiyle hazırlanan proje, ilimiz hayvancılığına katkı sunacaktır.
Bu kapsamda Tekirdağ ili ve ilçelerinde küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla uygulanacak olan proje ve finansmanına ilişkin protokol, Valimiz Sayın Recep Soytürk, Tarım ve Orman il Müdürü Mehmet Aksoy, Ziraat Bankası Bölge Müdürü Tahir Ceylan ve Tekirdağ Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemalettin Toluca tarafından Tekirdağ Valiliği Toplantı Salonu’nda imzalandı.
Protokolün imzalanmasının ardından konuşan Vali Soytürk; “Proje ile birlikte ilimiz küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın gelirleri artacaktır. Projenin hayırlı olmasını temenni ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.