Baro Başkanımızdan ISTAC Tahkim Paneli Kapsamında Sakarya Barosu’na Ziyaret
![Baro Başkanımızdan ISTAC Tahkim Paneli Kapsamında Sakarya Barosu’na Ziyaret](https://tekirdagyenihaber.com/wp-content/uploads/2025/02/baro-baskanimizdan-istac-tahkim-paneli-kapsaminda-sakarya-barosuna-ziyaret.jpg)
Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Egemen Gürcün, Sakarya Barosu’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında, İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) ve Sakarya Barosu iş birliğiyle düzenlenen tahkim programına katılan Baro Başkanımız, avukatlar için tahkimin önemini ve mesleki faydalarını anlattı.
Geçtiğimiz hafta ISTAC Başkan Yardımcılığı görevini de üstlenen Baro Başkanımız, programda yaptığı konuşmada, tahkimin uyuşmazlıkların hızlı, etkili ve uzman kişilerce çözümünde avukatlara sunduğu fırsatları vurgulayarak, bu alanda baroların ve avukatların aktif rol alması gerektiğini belirtti. Tahkimin güçlü bir şekilde hukuk sistemine entegrasyonunun meslektaşlara yeni alanlar açacağını ve yargı yükünü hafifleteceğini ifade etti.
Programda ayrıca ISTAC Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı ve ISTAC Genel Sekreteri Av. Yasin Ekmen de birer sunum gerçekleştirdi. Sunumlarda tahkim süreçleri, ISTAC’ın sunduğu avantajlar ve avukatlar için tahkim prosedürlerinin uygulamaya dönük detayları ele alındı.
Başkan Gürcün, Sakarya Barosu’na gösterdikleri misafirperverlik için teşekkür ederek, meslektaşlarıyla iş birliğini geliştirecek bu tür programların devam etmesi temennisinde bulundu.