Dolar 38,1152
Euro 43,7829
Altın 4.129,78
BİST 9.317,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 19°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
19°C
Az Bulutlu
Pts 20°C
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 18°C

REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. MÜMİN ŞAHİN BAŞKANLIĞINDAKİ TEKİRDAĞ NKÜ HEYETİ “YÖK 2030 VİZYONU BÖLGESEL TOPLANTISI”NA KATILDI

REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. MÜMİN ŞAHİN BAŞKANLIĞINDAKİ TEKİRDAĞ NKÜ HEYETİ “YÖK 2030 VİZYONU BÖLGESEL TOPLANTISI”NA KATILDI
08/02/2025 20:43
A+
A-

Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN ve Trakya Üniversiteler Birliği 6. Dönem Genel Sekreteri ve Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkan V. Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ARAS, “6. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 2030 Vizyonu Bölgesel Toplantısı”na katılım sağladı.
2030’a Doğru Türk Yükseköğretim Vizyonuna Dair Üniversiteler ile Bölgesel Toplantılar”ın altıncısı şeklinde gerçekleşen toplantı, 7 Şubat 2025 tarihinde Galatasaray Üniversitesi  ev sahipliğinde İstanbul’da yapıldı. YÖK tarafından daha önce Ankara, Diyarbakır, Niğde, İzmir ve İstanbul’da yapılan toplantı serilerinin sonuncusu olan ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin de aralarında yer aldığı Marmara Bölgesinden 34 üniversitenin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR, önümüzdeki yıllarda yükseköğretim sistemimizin karşı karşıya gelebileceği sınamaları ve bunlara ilişkin yaklaşımları toplantıya katılıan rektörler ve heyetleriyle paylaştı.
​YÖK Başkanı Prof. Dr. ÖZVAR konuşmasında, “Dijitalleşme ve yapay zekâ programlarında oluşabilecek akademisyen ihtiyacını karşılayacak projeler üzerinde çalışıyoruz. Mevcut hocalarımıza yetkinlik kazandıracağız ve yeni akademisyenleri yükseköğretim sistemine entegre edeceğiz.” dedi ve Açıköğretim fakültelerinin yeniden tasarlandığını belirterek, “Açıköğretim sistemi artık, beceri ve yetkinliklerini artırmak isteyen vatandaşlarımız için hayat boyu öğrenme çerçevesinde yürüyecek” şeklinde konuştu.