Vali Soytürk Araç Bağış Kampanyasına Katılan Hayırseverlere “Teşekkür Belgesi” Taktim Etti

İlimizde güvenlik ve asayiş hizmetlerinin kolaylaştırılması için Araç Bağış Kampanyası düzenlendi.

Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde kullanılması için araç bağışı yapan 94 hayırsevere Vali Soytürk tarafından “Teşekkür Belgesi” taktim edildi.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Araç Bağış Kampanyası Teşekkür Belgesi Takdim Töreni’ne Valimiz Sayın Recep Soytürk’ün yanı sıra Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Ergene Kaymakamı Kadir Duman, Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, Saray Kaymakamı Refik Özsoy, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutan Vekili Sinan Tercan, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, Polis Memurları, Jandarmalar ve hayırseverler katıldı.

Programda konuşan Vali Soytürk; “Yaklaşık 1 yıldan beri emek verdiğimiz çalıştığımız sizlerin de bize destek verdiği bir proje bu. O yüzden bu programa katılmayı çok istedim.

İlimizin Türkiye genelinde güvenlik ve asayiş bakımından sıralaması ilk 10’la 20 arasında değişiyor. Yani güvenlik ve asayiş bakımından Türkiye ortalamasının çok üzerinde olan illerden bir tanesi. Burada emniyet, jandarma ve sahil güvenlik komutanlığının emeği var. Allah onlardan razı olsun. Bu dereceyi yukarı çıkarmak için cansiperane çalışıyoruz. Bu dereceyi yukarı çıkarmanın koşullarından bir tanesi personel sayısının artmasıdır. Bununla ilgili Sayın İçişleri Bakanımız yaklaşık 203 tane ekstra Polis bize gönderdi. Elimizi daha da güçlendirdi.

İlde emniyet ve asayiş konusunda daha iyi derecede olmak için diğer taraftan da devriye sayısının yükselmesi gerekmektedir. Devriye sayısının artabilmesi için de araç gerekiyor. Bir yıl içerisinde emniyet ve jandarma 201 araca sahip oldu. 71 tane 10 yaş üstü olan aracımızı heke ayırdık. Onların yerine yenisi geldi. Bu 201 aracın 94 tanesini de Tekirdağ’daki siz değerli hayırseverlerimizden aldık. O yüzden hepinize müteşekkirim.

Bunu bir tanıtım toplantısı da yapalım isterim çünkü her biri kıymetli. Bir ismi zikretmek isterim. Hamdullah Eren Bey’i ziyaret etmiştim. Kendisinden bir miktar araç istedim. O da 20 araç bağışladı ve ilk bağışlayan oydu. İlk araçlarını aldığımız oydu. Huzurlarınızda kendilerine özel bir teşekkür ederim ama 1 araç, 3 araç, 5 araç, 20 araç diye bir ayrım yok. Hepinizin katkısı var. Ben bu yüzden ilimizin güvenliğine katkı sağladığınız için her birinize tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

Ardından Vali Soytürk ve protokol üyeleri, hayırseverlere “Teşekkür Belgesi” takdim etti.

Haber Merkezi: