Gıda güveliği etkinliği yapıldı

6 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında Süleymanpaşa İlçesi Kumbağ İlkokulu’nda düzenlenen “Gıda Güvenilirliği ve Gıda Hakkı” konulu etkinlik Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Sayın Oktay ÖCAL, Süleymanpaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sayın Ufuk İŞCAN ve Tekirdağ Gıda ve Yem Şube Müdürü Pasin AKBULUT’un katılımı ile gerçekleştirildi. Kumbağ İlkokulu öğrencileri tarafından ilgi gören etkinlikte, “Daha İyi Bir Yaşam ve Daha İyi Bir Gelecek İçin Gıda Hakkı” temalı seminer sunuldu. Sunumun ardından, Gıda İsrafı Resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) kuruluş tarihi olan 16 Ekim, her yıl Dünya Gıda Günü olarak kutlanmakta ve FAO tarafından belirlenen tema çerçevesinde etkinlikler düzenlenmektedir. Bu yıl, 44.’sü gerçekleştirilen Dünya Gıda Günü’nün teması “Daha İyi Bir Yaşam ve Gelecek İçin Gıda Hakkı” olarak belirlendi. Etkinlikte, gıdanın israf edilmemesi ve bilinçli tüketilmesi gerektiği vurgulandı. Çocuklara, gıdanın üretim, tüketim ve satış noktalarındaki hijyenin önemi ile yeterli ve dengeli beslenmenin gerekliliği hakkında farkındalık kazandırıldı.

Dünya Gıda Günü etkinliklerinde; dünyadaki açlık problemlerine dikkat çekilmesi, çözüm yollarının gösterilmesi ve ülkeler arasındaki gıda üretimi birlikteliğinin sağlanması amaçlanmaktadır. Dünyada milyonlarca insan açken, her gün tonlarca gıda israf edilmekte ve bu israfın önlenmesi için farkındalık çalışmaları yapılmaktadır. Gıdanın bilinçsizce tüketilmesi, üretimde kullanılan değerli kaynakların israfına yol açmaktadır. Etkinlik sonunda öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunularak, gıda israfının en aza indirilmesi gerekliliği bir kez daha vurgulandı.

Haber Merkezi: