KIZ ÇOCUKLARI ‘BEN DE VARIM’ DEDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi’nde kız çocuklarına yönelik olarak ‘Ben De Varım’ etkinliği gerçekleştirildi.

Çocuklar etkinlikte keyifli anlar yaşarken ‘Geri Dönüşümlü Sanat Etkinliği’nde geri dönüşüm malzemeleri kullanarak kendi tasarladıkları Kız figürlerini oluşturdular. Kız çocukları ve ebeveynlerinin de katıldığı Müzikli Dans ve Ritim etkinliğinde diledikleri gibi dans edip eğlendiler. Kız çocukları, Dünya üzerinde söz hakkı olduğuna farkındalık oluşturmak için dünya haritası üzerine boyalı elleriyle dokunarak ‘’Bu Dünya da Bende Varım’’ mesajı verdiler. Program yüz boyama aktivitesinin ardından balon dağıtımıyla sona erdi.

Etkinliğe katılan ebeveynler;  Bu tarz etkinliklerin çocuklar için çok yararlı olduğunu düşündüklerini belirterek, böyle bir anlamlı günü etkinliklerle geçirdikleri için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Candan Yüceer’e teşekkürlerini ileterek memnuniyetlerini dile getirdiler.

 

CANDAN BAŞKAN: “KIZ ÇOCUKLARIMIZA GÖZÜMÜZ GİBİ BAKACAĞIZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Kız çocuklarının geleceğini eğitimle şekillendirdiklerini belirterek, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürüyoruz. Kız çocuklarımızın geleceğini, eğitimle temellendiriyoruz. Göreve gelişimizin ilk altı ayında; Eğitim desteklerini tam üç katına çıkararak 2 milyon TL’ye yakın desteği çocuklarımıza ulaştırdık. Yeni eğitim-öğretim yılında yaklaşık 3.000 ihtiyaç sahibi öğrencimize kırtasiye desteği sunduk. 12. sınıfa giden 20.000 öğrencimize ulaşım desteği sağladık. Yeter mi? Yetmez! Daha fazlasını yapacağız. Kız çocuklarımıza gözümüz gibi bakacağız. Her zaman onların yanındayız.” Dedi.

Haber Merkezi: