BÜYÜKŞEHİR’DEN YABAN HAYATINA ŞEFKATLİ DOKUNUŞ: TEDAVİSİ TAMAMLANAN TİLKİ DOĞAYA SALINDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Karacakılavuz Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi, Tekirdağ Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü’nden gelen ihbar doğrultusunda yaralı bir tilkiye kapılarını açtı. Araç çarpması sonucu yaralanan tilki, müdürlük tarafından bakımevine nakledilerek tedavi ve rehabilitasyon süreci hemen başlatıldı.

Bakımevi ekibi, tilkinin gerekli tetkik ve muayenelerini yaparak aynı gün içinde tedavi sürecini başlattı. Uzman veterinerler tarafından titizlikle yürütülen travma tedavisiyle, tilkinin sağlığına kavuşması için gereken tüm önlemler alındı. Bakımevi, bugüne kadar hasta, yaralı, kaza geçirmiş ve kötü muameleye maruz kalmış sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerini üstlenirken, ilk defa vahşi bir hayvanın tedavisini yaparak vahşi doğaya da şefkat elini uzatmış oldu.

Tedavisi tamamlanan tilkinin doğaya salınması için Tekirdağ Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü’ne bilgi verildi. Gerekli izinlerin ardından tilki, Kumbağ Mahallesi’nde bulunan ormanlık alana bırakılarak doğal yaşamına geri döndü.

CANDAN BAŞKAN: “ÇALIŞMALARIMIZA KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bir hekim olarak her canlının yaşam hakkının savunulması gerektiğine inanıyorum. Bakımevimizde tedavi gören tilkinin sağlığına kavuşarak doğaya dönmesi, yaban hayatının korunması açısından önemli bir adım. Can dostlarımızın, ister sokaklarda ister doğada olsun, hak ettikleri ilgiyi görmeleri için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi: