Meriç-Ergene Havzası Havza Su Kurulu Toplantısı Yapıldı

Su kaynaklarının etkin yönetimi ve verimli kullanılması için üst düzeyde koordinasyon ve iş birliği sağlanması amacıyla Valimiz Sayın Recep Soytürk başkanlığında Meriç-Ergene Havzası Havza Su Kurulu Toplantısı yapıldı.

Toplantıda havza ölçekli yönetim planları (Havza Koruma Eylem Planları, Nehir Havza Yönetim Planları, Taşkın Yönetim Planları, Kuraklık Yönetim Planları ve Sektörel Su Tahsis Planları) kapsamında belirlenen tedbirler ile ilgili gerçekleşmeler görüşüldü.

Ardından içme-kullanma suyu havzası koruma planlarının havza bazında uygulanma durumu, havzada yer alan içme suyu arıtma tesisleri durumu, içme suyu kalitesi ve insan sağlığı ile ilgili durum ve havza bazında su verimliliği çalışmaları görüşüldü.

İl su kurullarınca yapılan ve ilgili kurum veya kuruluşların yaptığı çalışmalar, havza sınırları içerisinde taşkın ve sel baskınlarının önlenmesine yönelik alınan tedbirler ile ilgili gerçekleşmeler, yeraltı ve yerüstü su kullanımları (su çekimleri), havzalar arası su transferleri, yeraltı ve yerüstü su kalitesinin iyileştirilmesine ilişkin yapılan çalışmalar hakkında konuşuldu.

Havzadaki tüm illerdeki su yönetimi ile ilgili gündemdeki konular hakkında görüş alışverişinde bulunularak il su kurullarında alınan müşterek kararlar ile çözülemeyen hususlar ele alındı.

Düzenlenen toplantıya Valimiz Sayın Recep Soytürk’ün yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Edirne Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Kırklareli Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever, DSİ 113. Şube Müdürü Emre Karakaş, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, Belediye, Üniversite, Ergene Derin Desarj Genel Müdürlüğü ve TESKİ’nin yetkilileri, ilgili kurum müdürleri ve Edirne ile Kırklareli’nden gelen yetkililer katıldı.

Haber Merkezi: