SEMETLİ MAHALLESİ’NDE TANKERLE SU TAŞIMA DÖNEMİ SONA ERDİ

SEMETLİ MAHALLESİ’NDE TANKERLE SU TAŞIMA DÖNEMİ SONA ERDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ), il genelindeki kırsal mahallelerde su temini konusundaki çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Süleymanpaşa ilçesi Semetli Mahallesine su sağlayan kaynak iyileştirilerek zor arazi şartlarında insan gücüne dayalı nakliye ve imalatlarla yeni kaptaj ve 500 metre iletim hattı TESKİ ekipleri tarafından yapıldı. Malzemeler, zor arazi koşullarına rağmen insan gücü ile taşındı ve beton imalatı ile drenaj çakılı kullanılarak özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntıları ve tankerle su taşıma zorunluluğu tamamen ortadan kalktı.

TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bu tür çalışmalarla iklim değişikliği ve kuraklık gibi faktörlerle kuruyan su kaynaklarına alternatifler bulunması ve kırsal mahallelerde su temininin güvence altına alınması amaçlanıyor.

TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından su sıkıntısı yaşayan kırsal mahallelere yeni kaynak keşifleri ve kaptaj yapıları inşa edilerek, halkın sağlıklı içme ve kullanma suyu ihtiyacının kesintisiz bir şekilde karşılanması hedefleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.