Vali Soytürk Şehit Bekçi Fırat Doğan Parkı’nın Açılışına Katıldı

Valimiz Sayın Recep Soytürk, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yaptırılan Şehit Bekçi Fırat Doğan Parkı’nın açılışına katıldı.

Açılışa Vali Soytürk’ün yanı sıra Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, Çorlu Kaymakamı Murat Eren,  Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, Hayrabolu Kaymakamı Eyüp Fırat, Malkara Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Muratlı Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Çetin, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, Şehit Çarşı ve Mahalle Bekçisi Fırat Doğan’ın ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Vali Soytürk; “Şehidimiz görevi başındayken vuruldu. Hastanede tedavi görürken şehit oldu. Makamların en yükseği olan şehitlik makamına ulaştı. Hem dünyada hem ahirette şehitlikten daha büyük makam yok. Biliyorsunuz Kuran-ı Kerim’de şöyle diyor: “Allah için öldürülenlere ölüler demeyiniz bilakis onlar diridirler” Yani onunda bizimle bu törende olduğuna inanıyoruz. Yine bir Hadis-i Şerif’te şöyle söylüyor. “Şehit yakınlarından yetmiş  kişiye şefaat eder.” Biz cennette yakınları ile buluşması için dua ediyor, Şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu parkın yapılması ve isminin Fırat Doğan olması sebebiyle emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı olsun diyorum.” dedi. 

Vali Soytürk’ün konuşmasının ardından kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi.

Haber Merkezi: