CANDAN BAŞKAN 5 AYDA ZİRVEDE

CANDAN BAŞKAN 5 AYDA ZİRVEDE

ORC Araştırma farklı bir çalışmaya imza atarak Türkiye’deki kadın belediye başkanlarını yarıştırdı. Siyasette ve özellikle yerel yönetimlerde kadının yerini sorgulayan araştırma 10 bin 680 katılımcı ile gerçekleştirildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, CHP’li kadın büyükşehir belediye başkanları arasında % 56,3’lük başarı oranıyla birinci olurken, Türkiye genelinde ise üç dönem Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Fatma Şahin’in ardından ufak bir farkla ikinci oldu.

ORC Araştırma anketini bu kez kadın yerel yöneticiler için gerçekleştirdi. “Kadınların siyasete seviye ve nezaket getirdiği” görüşüne ankete katılanların % 85,2’si evet yanıtını verirken, % 14,8’i bu görüşe katılmadığını belirtti. “Kadının siyasette yeri olmadığı” gibi radikal bir soruya ise % 88,1 gibi bir çoğunluk katılmadığını belirtirken, % 11,9’luk bir kesim kadının siyasette yeri olmadığını savundu.
Araştırmada 5 kadın büyükşehir belediye başkanından Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin % 59,7 oranıyla birinci olurken, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer % 56,3 oranıyla ikinci oldu. İlk ikiyi sırasıyla Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu % 55,9’luk oranla, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce % 54,1 ve Diyarbakır Belediye Başkanı Ayşe Budak Küçük % 53,5 Oranıyla izledi.
İl belediye başkanlıklarında Burcu Köksal birinci olurken, 6 il belediye başkanlığından yarısı CHP’li oldu.
İlçe belediye başkanlıklarında Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş birinci olurken, ilk 10’un 9’unda CHP’li belediye başkanları yer aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.