19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ ANMA KOMİTESİ TOPLANTISI

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ ANMA KOMİTESİ TOPLANTISI

T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ ANMA KOMİTESİ TOPLANTISI

İlimiz Anma Komitesi, 19 Eylül Gaziler Günü için Vali Yardımcısı Günay ÖZTÜRK başkanlığında aşağıda imzaları bulunan üyelerin iştiraki ile 28 Ağustos 2024 Çarşamba günü Saat 11.00’de Valilik Toplantı Salonunda toplanarak aşağıdaki kararları almıştır.

KARAR

  1. AMAÇ

Törenin amacına uygun olarak düzenli, disiplinli ve hazırlanan program çerçevesinde yürütülmesine gayret edilecektir.

  1. GENEL ESASLAR
  2. 19 Eylül Gaziler Günü, 19 Eylül 2024 Perşembe günü saat 08.00’de başlar ve saat 22.00’de sona erer.
  3. 19 Eylül Gaziler Günü süresince, resmi, özel kurum ve kuruluşlar ile askeri birlik ve karargâhlar, Atatürk Posteri ve Bayraklarla donatılacak geceleri de aydınlatılacaktır.
  4. Çelenk Sunma Töreni; Kılık Kıyafet Yönetmeliğine uygun olarak kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla yapılacaktır.
  5. Tekirdağ Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Tekirdağ Muharip Gaziler Derneğine ait çelenkler, Valilik Binası Önündeki Atatürk Anıtı’nda en geç 09.45’te hazır olacaktır.
  6. FAALİYETLER
  • Kahvaltı Programı | 19 Eylül 2024 Perşembe | Yer: Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi Fuaye Alanı | Saat: 09.00
  1. 19 Eylül 2024 Perşembe Günü Valimiz Sayın Recep SOYTÜRK tarafından Şehit ve Gazilerimiz onuruna kahvaltı verilecektir.
  • 19 Eylül Gaziler Günü Gurur Yürüyüşü | 19 Eylül 2024 Perşembe | Yer: Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi Önü | Saat: 10.00
  1. Atatürk’e gazilik unvanının verilişinin 103. Yıldönümü ve Gaziler Günü münasebetiyle 19 Eylül 2024 Perşembe günü Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi önünden başlanarak Valilik binası önünde son bulacak “19 Eylül Gaziler Günü Gurur Yürüyüşü” 81 ilimizde eşzamanlı olarak gerçekleştirilecektir.
  • Çelenk Sunma Töreni | 19 Eylül 2024 Perşembe | Yer: Valilik Binası Önü Atatürk Anıtı | Saat: 11.00
  1. Yurdumuzun Kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin Kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulacaktır.
  2. İstiklal Marşı eşliğinde Şanlı Türk Bayrağı göndere çekilecektir.

T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ

  1. Çelenkler; Tekirdağ Valisi, Garnizon Komutanı, Büyükşehir Belediye Başkanı, tüm gaziler adına Tekirdağ Muharip Gaziler Derneği Başkanı tarafından törenle Atatürk Anıtı’na sunulacaktır.
  2. Günün anlam ve önemini belirten konuşma, Garnizon Komutanlığından görevlendirilecek rütbeli asker ve Tekirdağ Muharip Gaziler Derneği Başkanı tarafından yapılacaktır.
  3. Tekirdağ Muharip Gaziler Derneği ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Valimiz Sayın Recep SOYTÜRK tarafından gün içerisinde ziyaret edilecektir.
  • 19 Eylül Gaziler Günü – Kahramanlar Sahada, Kalbimiz Onlarla Spor Etkinlikleri | 19

Eylül 2024 Perşembe | Yer: Valilik Binası Önü | Saat: 11.30

  1. Milli ve manevi değerlerimizi sporun birleştirici gücü ile yüceltmek amacıyla 81 ilde eşzamanlı olarak “19 Eylül Gaziler Günü – Kahramanlar Sahada, Kalbimiz Onlarla Spor Etkinlikleri” kapsamında, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzce hazırlanacak kick boks, jimnastik ve judo gösterileri düzenlenecektir.

Etkinliklerden sonra toplu fotoğraf çektirilecektir.

  1. GÖREVLENDİRME
  • Garnizon Komutanlığı
  1. 19 Eylül 2024 Perşembe günü saat 11.00’de Valilik Binası Önü Atatürk Anıtı’nda yapılacak Çelenk Sunma Töreni’nde, Merasim Bölüğü hazır bulundurulacaktır.
  2. Günün anlam ve önemini belirten konuşmacının tespit edilmesi ve konuşma metninin 16 Eylül 2024 Pazartesi günü mesai bitimine kadar İl Kutlama Komitesine sunulması sağlanacaktır.
  3. 19 Eylül 2024 Perşembe günü saat 11.00’de Valilik Binası önündeki Çelenk Sunma Töreninde, İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağını göndere çekecek 2 (iki) personel görevlendirecektir.
  4. Milli Savunma Bakanlığı tarafından Garnizon Komutanlığı’na tahsis edilen Günün anlam ve önemini vurgulayan afiş vb. görsellerin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Süleymanpaşa Belediyesi ile koordine olunarak gerekli duyuruların yapılmasını sağlayacaktır.
  • Büyükşehir Belediye Başkanlığı
  1. 19 Eylül Gaziler Günü süresince, ana caddeler, çelenk sunma ve program alanları Atatürk Posteri ve Türk Bayraklarıyla donatılacak gece de aydınlatılacaktır.
  2. 19 Eylül 2024 Perşembe günü saat 11.00’de Valilik Binası önünde yapılacak olan Çelenk Sunma Töreni ve spor müsabakaları için program alanını hazırlayacak, temizliğini, bakımını yapacaktır.
  3. 19 Eylül 2024 Perşembe günü saat 11.00’de Valilik Binası önünde yapılacak olan Çelenk Sunma Töreni için ses-yayın cihazını kuracaktır.

T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ

  1. Şehit ve Gazilerimiz onuruna verilecek kahvaltı programına katılacak olan şehit ve gazi ailelerinin ulaşımlarının sağlanmasını, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’yle koordineli bir şekilde yapacaktır.
  2. Büyükşehir Belediye Bandosu 19 Eylül 2024 Perşembe günü saat 10.00’da başlayacak “19 Eylül Gaziler Günü Gurur Yürüyüşü”ü boyunca günün anlam ve önemine uygun bir repertuvar seslendirmek üzere hazır bulundurulacaktır.
  3. Milli Savunma Bakanlığı’ndan Garnizon Komutanlığı’na gelen 19 Eylül Gaziler Günü ile ilgili tanıtıcı afişler vb. görsellerin asılacağı en az 15 adet reklam panosu ya da billboard tahsis edecektir.
  4. İş ve işlemlerin aksatılmadan sağlanması hususu dikkate alınarak “19 Eylül Gaziler Günü Gurur Yürüyüşü”ne başkanlığınızca değerlendirilen azami sayıda itfaiyecinin meslek kıyafetleri ile katılımı sağlanacaktır.
  • Jandarma Komutanlığı
  1. 19 Eylül 2024 Perşembe günü saat 11.00’de Valilik Binası önünde yapılacak olan Çelenk Sunma Töreninde Valilik Çelengi sunumu için 1 (bir) personel görevlendirecektir.
  • İl Emniyet Müdürlüğü
  1. 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle icra edilecek programlar süresince her türlü güvenlik önleminin alınması, yol güzergâhında trafik akışının temini ile her türlü trafik tedbirlerinin alınması sağlanacaktır.
  2. 19 Eylül 2024 Perşembe günü saat 11.00’de Valilik Binası önünde yapılacak olan Çelenk Sunma Töreninde Valilik Çelengi sunumu için 1 (bir) personel görevlendirecektir.
  • Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı
  1. Milli Savunma Bakanlığı’ndan Garnizon Komutanlığı’na gelen 19 Eylül Gaziler Günü ile ilgili tanıtıcı afişler vb. görsellerin asılacağı 2 adet billboard tahsis edilmesi ayrıca en az 10 adet boyutuna uygun afişin bastırılmasını sağlayacaktır.
  2. “19 Eylül Gaziler Günü Gurur Yürüyüşü”nde kullanılmak üzere 200 adet sallama bayrak ve öğrencilerin taşıyacağı büyük 6×9 ölçülerinde Türk Bayrağının temini gerçekleştirilecektir.
  3. “19 Eylül Gaziler Günü – Kahramanlar Sahada, Kalbimiz Onlarla Spor Etkinliklerinde” kullanılmak üzere Valilik önünde 250 adet sandalye ve taburenin temini ve düzen aldırılması sağlanacaktır.
  • İl Sağlık Müdürlüğü
  1. 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle icra edilecek programlar süresince gerekli sağlık tedbirlerinin alınması amacıyla tam donanımlı bir ambulans ile bir sağlık ekibi hazır bulundurulacaktır.

T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ

  1. İş ve işlemlerin aksatılmadan sağlanması hususu dikkate alınarak “19 Eylül Gaziler Günü Gurur Yürüyüşü”ne müdürlüğünüzce değerlendirilen azami sayıda doktor ve hemşirenin meslek kıyafetleri ile katılımı sağlanacaktır.
  • İl Milli Eğitim Müdürlüğü
  1. 19 Eylül 2024 Perşembe günü saat 11.00’de Valilik Binası önünde yapılacak olan Çelenk Sunma Töreninde okullardan 10 (on) Bayrak- 10 (on) Flama hazır bulundurulması sağlanacaktır.
  2. Günün anlam ve önemine uygun şiir okuyacak 1(bir) öğrenci görevlendirilmesi yapılacaktır.
  3. Çelenk Sunma Töreninde, Şehit ve Gazilerimiz onuruna verilecek kahvaltı programında, “19 Eylül Gaziler Günü – Kahramanlar Sahada, Kalbimiz Onlarla Spor Etkinliklerinde” sunuculuk yapmak üzere bir (1) asil, bir (1) yedek sunucu görevlendirmesi yapılacaktır.
  4. İş ve işlemlerin aksatılmadan sağlanması hususu dikkate alınarak “19 Eylül Gaziler Günü Gurur Yürüyüşü”ne müdürlüğünüzce değerlendirilen azami sayıda öğretmenin ve 103 öğrencinin katılımı sağlanacaktır.
  • Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü
  1. 19 Eylül 2024 Perşembe günü Şehit ve Gazilerimiz onuruna verilecek kahvaltı programı, “19 Eylül Gaziler Günü Gurur Yürüyüşü”ne ve “19 Eylül Gaziler Günü – Kahramanlar Sahada, Kalbimiz Onlarla Spor Etkinlikleri”ne katılacak olan şehit aileleri ve gazilerimizin tespit edilmesi, gerekli duyurunun yapılması ve yemeğe ulaşımlarının sağlanmasında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışacaktır.
  2. “19 Eylül Gaziler Günü Gurur Yürüyüşü”nde şehit aileleri ve gazilerimizden ihtiyaç duyulması halinde kullanılmak üzere minibüs vb. araçların hazır bulundurulması sağlanacaktır.
  3. Şehit ve Gazilerimiz onuruna verilecek kahvaltı programında Protokol Şube Müdürlüğü ile koordineli olarak çalışacak personel görevlendirilmesi yapılacaktır.
  4. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 16.08.2024 tarih ve 12536132 sayılı yazısıyla bildirilen talimatlar doğrultusunda 19 Eylül Gaziler Günü Etkinlikleri düzenlenmesinde herhangi bir aksaklık oluşmaması hususunda ilgili kurumlarla koordineli çalışma gerçekleştirecektir.
  • İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
  1. 19 Eylül 2024 Perşembe günü saat 09.00’da Şehit ve Gazilerimiz onuruna verilecek kahvaltı programında Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi Fuaye Alanının düzenlenmesi ve hazır bulundurulmasını sağlayacak program kapsamında Protokol Şube Müdürlüğü ile koordineli çalışma gerçekleştirecektir.
  • Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü
  1. “19 Eylül Gaziler Günü – Kahramanlar Sahada, Kalbimiz Onlarla Spor Etkinlikleri” için kick boks, jimnastik ve judo gösterileri hazırlanacaktır.

T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ

  • TREDAŞ İl Müessese Müdürlüğü
  1. Çelenk Sunma Töreni süresince elektrik kesintisi yapılmaması, herhangi bir kesinti halinde ise anında kullanılacak şekilde bir jeneratörün hazır bulundurulması sağlanacaktır.
  • İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
  1. Tören programının yerel basın organlarına duyurulması sağlanacaktır.
  • Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
  1. 19 Eylül 2024 Perşembe günü Şehit ve Gazilerimiz onuruna verilecek yemek programında sahne ve ekran düzenlemesinin yapılması, günün anlam ve önemine uygun görsellerin sahne ekranlarında gösteriminin yapılması sağlanacaktır.
  • Tekirdağ İl Müftülüğü
  1. Şehit ve Gazilerimiz onuruna verilecek yemekte dua okumak üzere bir görevli hazır bulundurulacaktır. Görevlendirilen kişinin iletişim bilgileri Protokol Şube Müdürlüğüne bildirilecektir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.